Det nye boligkoncept, A Place To, har valgt et fremtidssikret adgangskontrolsystem

A Place To i Esbjerg

Det nybyggede boligprojekt, A Place To, i Esbjerg har fokus på bæredygtigt byggeri og samtidig bevare en grøn profil igennem hele byggeriets livscyklus. Derfor faldt valget på et digitalt låsesystem uden batterier og kabler.

Bygget efter de unges behov og ønsker

I starten af september 2021 blev A Place To i Esbjerg officielt indviet. Det unikke ’co-living’ boligkoncept henvender sig primært til unge, der er i uddannelse eller lige kommet ud på arbejdsmarkedet. Alle 431 lejligheder, fordelt i tre tårne, er små, men fællesarealerne tilbyder til gengæld alverdens muligheder for sociale aktiviteter. Der er cafe, fitness, yogaområder, fællesområder med storskærm, læsekroge og arbejdsborde, grønne områder, fælleskøkkener og meget mere der alt sammen indbyder til, at de unge beboere kan skabe relationer og gode stunder.

Sikkerhed - der giver plads til fællesskaber

Boligkonceptet giver de unge mulighed for både at trække sig tilbage til deres egen lejlighed, men også at møde nye mennesker. Fællesområderne giver netop god plads til at styrke fællesskabet og deltage i sociale aktiviteter.

Det er vigtigt, at de unge nemt og sikkert kan bevæge sig rundt i bygningen til alle fællesarealerne. Derfor er der blevet installeret online læsere, Öppna 2500, på alle dørene til fællesarealerne, der sikrer, at det kun er beboerne, der ved at scanne deres nøgle, har adgang til disse.

Den smarte dørtelefon, der gør hverdagen fleksibel

Bevægeligheden rundt i bygningen skal være let for de unge samtidig med, at de ikke skal bekymre sig om, at uvedkommende får adgang til deres hjem. A Place To har derfor installeret dørtelefoner, WellCom, som gør hverdagen nemmere for de unge.

Dørtelefonerne har tovejskommunikation – en smart og fleksibel feature. Dørtelefonen ringer med video til beboerens mobil, hvorfra det er muligt at besvare og åbne opgangsdøren på afstand. Det betyder, at beboerne kan lukke gæster eller postbuddet ind i ejendommen - uanset om de befinder sig i fælleskøkkenet, er i fitness eller står nede i Netto. En super effektiv funktion, der bidrager til en øget frihed og en fleksibel hverdag for beboeren.

Kommunikation på én platform med digitale informationsskærme

A Place To ønskede et kommunikationssystem, hvor de kan kommunikere til alle deres beboere.

"Unge i dag, de studerende, de bruger ikke mails osv. Deres kommunikation foregår via sociale medier. Vi ønsker, at kommunikationen med vores beboere skal foregå seamless og gnidningsfrit. Vi vil derfor have én kommunikationsplatform, hvor vi kan kommunikere med alle vores beboere." 

Peter Høpfner, COO og grundlægger, A Place To

Løsningen er digitale kommunikations- og informationstavler, Agera 22, hvor administratoren kan sidde, på afstand, ved computeren og distribuere information til den rigtige bygning og fællesområder. Beboeren kan via appen, computer eller på selve informationsskærmene booke vasketider, læse artikler, modtage informationer og meget andet.

Batteri- og trådløse låse giver en mere bæredygtig ejendom

A Place To har, foruden fokus på fællesskab, også et ønske om at skabe en fremtidssikret og bæredygtig ejendom. Helt naturligt har de derfor valgt PULSE låse og nøgler til de mange lejlighedsdøre.

PULSE er et digitalt låsesystem, helt uden kabler og batterier, hvor låsesystemet selv genererer den nødvendige energi, når nøglen indsættes i låsen og drejes. Et system der passer ind i enhver grøn og bæredygtig ejendom.

"Vi gik efter en fremtidssikret løsning, hvor det var vedligeholdelsesfrit, og hvor vi bl.a. ikke skulle skifte batterier i tide og utide. Det var vigtigt for os, at vi ikke skulle udskifte det hele om 5 år, hvis vi har lyst til noget andet. Det tiltalte os rigtig meget. Derfor var det et stort plus med PULSE nøgler og låse, der er både batteri- og kabelfri. Nemt og simpelt."

Peter Høpfner, COO og grundlægger, A Place To

PULSE nøglen indeholder en chip, der gør, at den også kan fungere som adgangskort. Nøglen holdes blot op foran en WellCom dørtelefon eller online læser, og beboeren har adgang til både bygningen, fællesområder og egen lejlighed med samme nøgle.

Administratoren kan hurtigt ændre tilladelser og adgang til alle rum online i det cloudbaseret adgangskontrolsystem, Incedo OpenTM, som sender opdateringerne videre til WellCom dørtelefonerne. Nøglen bliver herefter opdateret automatisk, når beboeren holder nøglen op mod dørtelefonen ved indgangen. Med denne funktion bliver autorisationer til adgangskontrolsystemet altid opdateret.

Et simpelt digitalt, bæredygtigt og fremtidssikret låsesystem.

Enkel administration med cloudbaseret adgangskontrolsystem

Via Incedo Open, et cloudbaseret adgangskontrolsystem, kan bygningens administrator nemt og enkelt styre beboernes adgangsrettigheder og deaktivere mistede nøgler. Administratoren kan til hver en tid se, hvem der har benyttet en lås. Det er med til at skabe en øget tryghed for beboerne, da det altid er muligt at undersøge, hvem der har været hvor.

Incedo Open adgangskontrolsystemet fra ASSA ABLOY er med til at understøtte en bæredygtig profil. På sigt vil det også være muligt at visualisere en energimåling, hvilket giver administratoren mulighed for at holde øje med forbruget af el, vand og varme for på denne måde at mindske et overforbrug, der også har konsekvenser for både vores klima og samfund.

 

Fremtidssikret system og den samlede pakke

"Vi gik efter, hvor vi kunne få den bedste samlede pakke i forhold til de behov og krav, som vi havde. Det var både i forhold til udvalget af produkter, og at produkterne og systemerne var fremtidssikret, så der var mulighed for fremtidige integrationer med andre systemer."

Peter Høpfner, COO og grundlægger, A Place To

Mulighederne er mange for A Place To. Med det cloudbaserede adgangskontrolsystem Incedo Open, WellCom dørtelefoner, Öppna 2500 læsere og PULSE digitale låsesystem er det muligt at implementere andre adgangssystemer. Skulle nye behov opstå, så kan det eksisterende system til hver en tid udvides.

    

Fakta om A Place To i Esbjerg

  • A Place To er et unikt 'co-living' boligkoncept primært for unge
  • 314 lejligheder og 117 hotellejligheder (i alt 431)
  • Boligkomplekset består af tre tårne på hhv. 7, 9 og 17 etager svarende til 34, 40 og 66 meters højde
  • I alt 18.100 m2
  • Der er flere slags fællesområder med plads til både sociale aktiviteter og fordybelse.
  • Bygget efter at skulle modvirke unges stigende ensomhedsfølelse, derfor de mange fællesarealer. (Baseret på rapport)
  • A Place To er Premium medlem af Green Building Council Denmark, en organisation, der er med til at fremme bæredygtigt byggeri.
  • Arkitekterne bag er Bjarke Ingels Group (BIG), kendt fra mange internationale anerkendte byggerier.