Kunden

Kunden:

Ceres Panorama

Geografi:

Aarhus, Danmark

Installations-år:

2016

‏‏‎

Løsning:

Aptus adgangskontrol og dørtelefoni

Installerede Aptus enheder:

2 x Dørtelefon, Ringa 2707 med video, direkte til beboernes mobiltelefon

10 x Online læser, Oppna 2100

131 x Yale Doorman for Aptus

36 x Koppla 0010, HUB for Yale Doorman

Aptus Portal Styra, portal for beboerne i Ceres Panorama

Udfordringer – andelsboligforeningen skulle være nøglefri

Ceres Panorama ønskede en nøglefri boligforening, hvor alle døre kunne være online, så de kunne administrere adgangen til dørene via en centralenhed. Der var samtidig et ønske om, at systemet skulle være brugervenligt, så beboerne selv kunne administrere egne nøglebrikker til deres lejlighedsdør, samt at beboerne kunne sende tidsbestemte koder til egen dør.

Systemet skulle tilmed kunne administrere adgangen til bygningens parkeringskælder, samt styre bygningens elevatorer.

Desuden ønskede Ceres Panorama at vinke farvel til det ”traditionelle” dørtelefonsystem med svartelefoner i alle lejligheder. Spørgsmålet var, om man ikke blot kunne bruge beboernes mobiltelefoner til at besvare dørtelefonen?

Det var et ønske, at de driftsansvarlige i foreningen fra på afstand skulle have mulighed for at oprette brugere, nøglebrikker og tidsbestemte koder til fællesdørene – både til foreningens egne beboere, men også til personer, der blot skulle have adgang i et begrænset tidsrum og til et begrænset område, som fx håndværkere og rengøringen.

Systemet skulle også tilbyde en bookingfunktion, hvor beboerne har mulighed for at booke fællesrum samt delelejlighed via deres mobiltelefon.

Løsningen – beboerne kan nu besvare dørtelefonen via deres mobiltelefon

Løsningen blev adgangskontrolsystemet Aptus fra ASSA ABLOY. Efter et møde med en bygherre, udarbejdede ASSA ABLOY en komplet adgangskontrolløsning til Ceres Panorama, der indeholdte alle de ønskede funktioner. Aptus systemet er et system, der er særligt egnet til boligsektoren. Et system, der er udviklet med tanke på brugervenlighed, fleksibilitet og enkel administration.

Ved alle opgangsdøre er der nu installeret dørtelefon med indbygget online adgangskontrol og digitalt beboerdisplay. Dørtelefonen ringer direkte op til beboerens mobiltelefon, hvorfra opkaldet kan besvares. Beboerne kan derfor reagere på opkald fra dørtelefonen og åbne opgangsdøren fra deres mobil uanset, hvor de befinder sig. På denne måde kan beboerne lukke besøgende, rengøringshjælpen eller håndværkere ind, selvom de fx står i det lokale supermarked.

Dørtelefonerne er trådløse, og derfor er der ikke trukket et eneste kabel til nogen af de 131 lejligheder. Installationen var dermed simpel og uden gene for beboerne.

På alle lejlighedsdøre er den smarte lås Yale Doorman montereret, hvor beboeren selv kan administrere nøglebrikker samt koder til egen lejlighed. Installationen på lejlighedsdøren er også trådløs.

På alle fællesdøre som kælderdøre, parkeringskælder, cykelskure osv. er der monteret en online læser, så beboerne nemt kan komme ind med den samme nøglebrik, som de bruger til opgangsdøren og deres egen lejlighed. Den samme nøglebrik, giver også beboerne mulighed for at styre foreningens elevatorer. 

"Som beboer kan man selv vælge om man vil åben med nøglebrik eller med kode."

Koah Manh Dinh

Bestyrelsesmedlem, Ceres Panorama

Beboerne kan fra deres mobiltelefon, tablet eller computer booke fællesrum og delelejlighed, samt administrere deres Yale Doorman, brikker og koder. Alt dette sker via Aptus Portal Styra eller Aptus Home appen.

Hele systemets database er på hosting via ASSA ABLOY. I selve hosting aftalen indgår en GDPR - aftale (beskyttelse af personfølsomme data).

Fremtiden – systemet kan udvides med flere døre og funktioner

Ceres Panorama har nu fået en ejendom, der er nøglefri. Den helt store fordel ved Aptus er, at systemet er modulopbygget, og derfor kan Ceres Panorama løbende udvide med flere funktioner eller til flere døre efter de behov, som måtte opstå - præcis som Legoklodser.