PFA kollegiet i Odense har valgt fremtidens nøglefrie og bæredygtige adgangskontrolsystem

PFA kollegiet i Odense

Det nybyggede PFA Kollegie i Odense har installeret dørtelefoni og trådløse låse for at skabe et trygt miljø for de studerende.

Det er vigtigt med trygge studiemiljøer og boligforhold for studerende. De er vores fremtid, og trygge omgivelser er en forudsætning for, at de kan fokusere på at tilegne sig ny viden. PFA Kollegiet i Odense er en ny og moderne ejendom med fokus på at skabe et trygt og sikkert miljø, som de studerende frit kan færdes rundt i.

Tryghed og sikkerhed er i PFA Kollegiet skabt gennem en nøglefri ejendom. Den flotte ejendom består af 298 lejligheder, store fælleskøkkener og gårdarealer med masser af plads til at styrke fællesskabet mellem de studerende. Her er det alt lige fra fælles madlavning til fredagsbar og fitness, der indbyder til, at man kan skabe nære relationer og gode stunder.

Det nøglefrie kollegie giver de studerende en stor frihed

Med PFA kollegiets fokus på at skabe en tryg base for de studerende er det naturligt, at der var et ønske om en nøglefri ejendom. Bevægeligheden rundt i ejendommen skal være let for de studerende samtidig med, at de ikke skal bekymre sig om, at uvedkommende har adgang til deres hjem. PFA Kollegiet i Odense har derfor installeret 2 WellCom dørtelefoner, som gør hverdagen nemmere for de studerende.

Dørtelefonerne tilbyder f.eks. tovejskommunikation – en smart og fleksibel feature. Får beboerne besøg af familie og venner, eller skal de have leveret en pakke, så er det nemt for gæsterne at finde dén beboer, de skal besøge via dørtelefonen. Dørtelefonen ringer med video til beboerens mobil, hvorfra det er muligt at besvare og åbne opgangsdøren på afstand. Det betyder, at beboerne kan lukke gæster eller postbuddet ind i ejendommen - uanset om de sidder til fredagsbar, er i fitness eller står nede i Netto. En super effektiv funktion, der bidrager til en øget frihed og en fleksibel hverdag.

De har også alle fået en personlig nøglebrik, som giver dem adgang til ejendommen, deres egen lejlighed og de mange fællesarealer. Det betyder, at de ikke skal holde styr på diverse nøgler til både opgangsdør, lejlighedsdør, fitness, kælderrum og fællesrum.

Trådløse låse giver en mere bæredygtig ejendom

PFA Kollegiet havde foruden fokus på fællesskab også et ønske om at skabe en bæredygtig ejendom. Helt naturligt faldt valget derfor på de elegante Aperio H100 trådløse dørgreb til kollegiets 298 lejligheder. Det betyder, at de studerende nemt og enkelt kan tilgå deres egen lejlighed med den personlige nøglebrik, og at kollegiet ikke behøvede at trække kilometer lange kabler rundt i hele huset. PFA Kollegiet har også installeret 116 online Öppna 2500 læsere, der sikrer, at kun kollegiets beboere har adgang til fællesarealerne.

Nyt cloudbaseret adgangskontrolsystem giver en enklere administration

IncedoTM Open – et cloudbaseret adgangskontrolsystem, der står over for at blive lanceret i Danmark, har PFA Kollegiet i Odense fået installeret som de første. Via IncedoTM Open kan kollegiets administrator nemt og enkelt styre beboernes adgangsrettigheder. Administratoren kan til hver en tid se, hvem der har benyttet en lås, og på hvilket tidspunkt døren er åbnet eller lukket. Det er med til at skabe en øget tryghed for de studerende, da det altid er muligt at undersøge, hvem der har været hvor og hvornår.

At PFA Kollegiet ønskede en nøglefri ejendom er tæt knyttet til et ønske om en mere enkel administration af adgangsforholdene. En nøglefri ejendom skaber det bedste og sikreste miljø, da man undgår bekymringer om manglende tilbagelevering af nøgler. Særligt i studieboliger er der ofte skiftende beboere som følge af endt studie, og derfor er det helt essentielt med en sikker overlevering af nøgler til nye beboere. Administratoren kan nemt deaktivere nøglebrikker, når en studerende flytter ud, og på samme vis er det hurtig at kode en nøglebrik til en ny beboer.

IncedoTM Open adgangskontrolsystemet fra ASSA ABLOY Opening Solutions er med til at understøtte en bæredygtig profil. På sigt vil det også være muligt at visualisere en energimåling, hvilket giver administratoren mulighed for at holde øje med forbruget af el, vand og varme for på denne måde at mindske et overforbrug, der også har konsekvenser for både vores klima og samfund.

Flere bæredygtige løsninger på vej

Mulighederne er mange for PFA kollegiet. Med det cloudbaserede adgangskontrolsystem IncedoTM Open, WellCom dørtelefoner og Öppna 2500 læsere er det blandt andet muligt at implementere andre adgangssystemer. Skulle nye behov opstå, så kan det eksisterende system til hver en tid udvides.

En mulig implementering er det kommende digitale og bæredygtige låsesystem PULSE fra ASSA ABLOY Opening Solutions A/S. Et digitalt låsesystem helt uden batterier, hvor låsesystemet selv genererer den nødvendige energi, når nøglen indsættes i cylinderen og drejes. Et system, der passer ind i enhver grøn og bæredygtig ejendom. PULSE er ikke bare fremstillet med tanke på kvalitet og design. Det er tilmed skabt ud fra et ønske om at skabe tryghed for alle brugerne - du, jeg og kommende generationer - og med tanke på vores klima.

Dette digitale låsesystem gør også adgangen til ejendomme nemmere for brugerne. Et brugervenlig system, hvor vi ikke skal tænke på at vende nøglen den rigtige vej for at låse døren op. PULSE nøglen har et symmetrisk design, og kan derfor indsættes i cylinderen på flere leder. En af de små ting, der gør vores tilgængelighed og hverdag nemmere.

Skulle PFA Kollegiet i fremtiden have behov for at installere PULSE, så indeholder nøglen en chip, der gør, at den også kan fungere som et adgangskort. Nøglen holdes blot foran en WellCom dørtelefon eller en læser, og beboeren vil få adgang til kollegiet. Skulle tilfældet være ude, at en beboer mister sin nøgle, så er skaden ikke stor. Administratoren deaktiverer blot nøglen online i IncedoTM Open og sender opdateringerne til WellCom dørtelefonerne. Beboerne, der efterfølgende benytter dørtelefonen, vil få opdateret deres nøgle. Det betyder, at den opdateret PULSE nøgle vil vide, at der er en deaktiveret nøgle. Herefter vil nøglen viderebringe denne oplysning til de cylindre, hvor nøglen isættes. Et simpelt digitalt og bæredygtigt låsesystem, hvor der ikke er tvivl om, at det er brugeren, der giver PULSE til systemet.