CLIQ® Remote skaber et ensartet låsesystem for de forskellige museumsbygningers eksisterende låsesystemer

/global/scaled/5572x2786x0x354x1020x510/Local-assaabloyopeningsolutionsDK-Erhverv-museum-Museum-Lolland-Falster-fredet-bygning.jpg

I 2009 blev flere museer på Lolland og Falster lagt sammen under ét. Museumsbygningerne skulle derfor have et ensartet låsesystem. Valget faldt på CLIQ® Remote. Da flere af bygningerne er fredede, var det var vigtigt med en løsning, der kunne installeres uden større ændringer på bygningernes eksisterende låsesystemer.

Kunden

Kunde:
Museum Lolland Falster

Beliggenhed:
Lolland Falster, Danmark

Installatør:
G4S

‏‏‎

Teknologi:
CLIQ® Remote

Installationsår:
2016

Udfordringen - Forskellige låsesystemer fordelt på forskellige bygninger

Museum Lolland-Falster blev dannet i 2009/10 ved en sammenlægning af Lolland- Falsters Stiftsmuseum, Guldborgsund Museum og Rewentlow-Museet Pederstrup. Derudover har de bl.a. samlinger/udstillinger i Nykøbing Falster, Maribo og Horslunde. 

Museet dækker hele Lolland og Falster, og efter sammenlægningen havde de fem låsesystemer fordelt på deres bygninger. Samtidig havde låsesystemerne forskellige sikkerhedsniveauer. Så det var blevet en administrativ tung opgave at opretholde et overblik over låsesystemerne, og over hvilke nøgler der var udlånt.   

Derfor blev det besluttet, at der skulle investeres i sikring af bygningerne. Og da flere af Museum Lolland-Falsters bygninger var fredede, var det vigtigt at den nye løsning ikke krævede, at der skulle laves større ændringer ved bygningen.

Hængelåsen til kælderporten åbnes også med CLIQ® nøglen

Museum Lolland-Falster består af en række forskellige fredede bygninger

CLIQ® Remote er integreret med det eksisterende låsesystem

Løsningen - Et samlet låsesystem til alle bygninger

Museet havde kig på flere forskellige løsninger, men i sidste ende faldt valget på det elektroniske låsesystem CLIQ® Remote. Det elektroniske låsesystem kombinerer det bedste fra det traditionelle mekaniske låsesystem med ny teknologi på en avanceret platform. Og med låsesystemet kan man give adgang på afstand – via en computer som har adgang til internettet. 

Derudover er CLIQ® Remote meget velegnet til fredede bygninger, da der ikke skal laves yderligere indgreb i døren ved installation af låsesystemet.

Den elektroniske sikring i låsesystemet sidder i cylinderen – og hver enkel medarbejder hos Museum Lolland-Falster har kun adgang de steder, som deres elektroniske CLIQ® Remote nøgle er godkendt til. Samtidig har det også stor betydning, at Museum Lolland-Falster har fået et låsesystem hvor de nemt kan kode nøgler ud af systemet, og at man kan sætte udløbstid på nøglerne.

"Vores medarbejdere har hurtigt vænnet sig til det nye låsesystem, og de været glade for at gå fra at have flere forskellige nøgler til bare én nøgle, som giver adgang alle de steder der er behov for."

- Leif Plith Lauritsen
Leder af drifts- og bygningsbevaringsafdelingen  

Fremtiden - Hurtig tilvænning og høj sikkerhed

Med CLIQ® Remote har Museum Lolland-Falster fået et intelligent elektronisk låsesystem, som bl.a. har været medvirkende til at sikkerheden er blevet forhøjet. Medarbejderne er også rigtig glade for låsesystemet – og der gik ikke lang tid før de havde vænnet sig til at bruge låsesystemet. 

Faktisk gik det så stærkt med tilvænningen at en medarbejder har fortalt, at hun havde taget sig selv i at vente på den lille bib lyd som nøglen giver, inden man kan låse døren op hjemme hos sig selv.