AMU Nordjylland installerede SMARTair® adgangskontrol, da de havde mistet overblikket over nøglerne

AMU Nordjylland er en uddannelsesinstitution, der tilbyder både erhvervsuddannelser og arbejdsmarkedsuddannelser. Skolen er beliggende i Aalborg og har 600 elever og 120 medarbejdere.

Kunden

Kunde:
AMU Nordjylland

Beliggenhed:
Aalborg, Danmark

‏‏‎

Teknologi:
SMARTair®

Installationsår:
2018

Udfordringen - Manglende overblikket over antallet af nøgler i omløb

AMU Nordjylland havde mistet overblikket over antallet af nøgler, de havde i omløb. Skolen har mange timelønnede lærere med løbende udskiftning. Derfor kunne det ikke undgås, at der var nøgler, der blev væk, eller som ikke blev afleveret, hvilket var forbundet med store omkostninger. Proceduren var, at der skulle en låsesmed ud, der skulle komme med nye nøgler, ny kode og omlægge cylinderen.

Samtidig opbevarer AMU Nordjylland mange følsomme data på elever, og derfor havde de brug for ekstra sikkerhed på deres datacentral.

Derfor valgte AMU Nordjylland at opgradere sikkerheden på skolen, og valget faldt på et adgangskontrolsystem fra ASSA ABLOY.

Vi skal kunne låse af hele tiden. Så hver gang, vi forlader en dør, skal vi kunne låse. Der er ingen tvivl om, at SMARTair er nemmere og bedre, end at skulle bruge en nøgle hele tiden.

- Søren Myrrhøj
Faglærer, AMU Nordjylland

Løsningen - Med SMARTair® adgangskontrolsystem kan medarbejdere hurtigt og nemt låse af

Før i tiden havde AMU Nordjylland systemnøgler, men de er nu blevet udskiftet med et SMARTair® adgangskontrolsystem. AMU besøgte Ruko Touren 2017 i Aalborg, hvor de fik demonstreret de nyeste sikringsløsninger. Efter demonstrationen blev de hurtigt klar over, at et SMARTair® adgangskontrolsystem ville være den helt rigtige løsning til dem. Søren Myrrhøj fra AMU Nordjylland fortæller: ”Vi skal kunne låse af hele tiden. Så hver gang, vi forlader en dør, skal vi kunne låse. Der er ingen tvivl om, at SMARTair® er nemmere og bedre, end at skulle bruge en nøgle hele tiden.”

Med systemet har alle de 120 medarbejdere på skolen nu deres egen personlige nøglebrik og adgangskort, som giver dem adgang til de områder på skolen, som de har behov for. Der er installeret en SMARTair® enhed på hver dør, og hver enhed er kodet, så den ved hvilke nøglebrikker og kort, der har adgang til at åbne døren.

Det er heller ingen katastrofe, hvis en medarbejder mister sin brik eller kort. SMARTair® er en brugervenlig løsning, og det er nemt at opretholde sikkerheden på skolen. Det er hurtigt at deaktivere mistede brikker eller kort og oprette nye – det kan gøres på under 5 minutter. Det samme gør sig gældende, når der bliver ansat nye lærere på skolen. Så er det nemt at oprette et nyt kort eller brik til dem, som giver dem adgang til lige præcis de døre, de har behov for.

SMARTair® er også en omkostningseffektiv løsning for AMU Nordjylland. Det er Aalborg Låse & Sikring, der har stået for installationen af SMARTair på skolen. Danni Larsen fra Aalborg Låse & Sikring fortæller: ”Omkostningsmæssigt er det dyrere at komme i gang med det elektroniske. Men i længden sparer man penge.”

AMU Nordjylland har også inkluderet SMARTair® i deres Ejendomsservicetekniker uddannelse, hvor eleverne bliver uddannet i brugen af SMARTair®. Søren Myrrhøj fra AMU Nordjylland fortæller :”SMARTair® har vi jo brug for på uddannelsen, fordi det bliver mere og mere brugt ude i boligforeninger og på skoler".

”Omkostningsmæssigt er det dyrere at komme i gang med det elektroniske. Men i længden sparer man penge.”

- Danni Larsen
Låsesmed, Aalborg Låse & Sikring

Fremtiden - SMARTair® skal installeres på alle døre på skolen

Indtil videre er der blevet installeret SMARTair® på 30 døre på skolen, herunder klasseværelser, depoter og kontorer. AMU Nordjylland er dog blevet så glade for systemet, at det er meningen, at der i fremtiden skal SMARTair® på alle døre på skolen – både indenfor og udenfor.

Omkostningerne til omlægning af cylinderen i forbindelse med mistede nøgler i fremtiden, slipper skolen nu også for.

SMARTair® - adgangskontrol

» Download brochure om SMARTair® - effektivt og brugervenligt adgangskontrolsystem med MIFARE teknologi. 16 sider.

Varenr. M8256