Kunden

Kunde:
Danmarks Pædagogiske Universitetsskole, Århus Universitet

Beliggenhed:
Århus, Danmark

‏‏‎

Teknologi:
CLIQ® låsesystem

Installationsår:
2009

Udfordringen

Tusindvis af aktive studerende har døgnet rundt adgang til deres uddannelsesinstitution, Danmarks Pædagogiske Universitetsskole, Århus Universitet (DPU), som tilbyder overbygningsuddannelser inden for pædagogik og læring. Det meget åbne hus er også arbejdsplads for omtrent 700 ansatte, eksterne undervisere og håndværkere.

Efter tre nøgletyverier med efterfølgende indbrud inden for en kort periode valgte DPU at se på sikringen af ejendommen. Målet var at opnå kontrol og sikkerhed uden det gå skulle gå ud over stedets kultur.

Løsningen

Nu er der installeret CLIQ® i de fleste døre, og det har holdt tyvene ude. Karina Enig Dam er IT-konsulent på DPU og har sammen med låsesmed Søren Jakobsen fra Låsepartner planlagt, hvor og hvordan CLIQ® skulle sættes op. Hun siger: ”Vi har fået det til at gå op på den måde, at man ikke kan komme nogen steder hen uden at skulle ind gennem mindst én dør med en CLIQ® lås eller en dør med kortlæser.”

Det tager kun to sekunder at kode cylinderen om. Systemet er fleksibelt og sikkert. Jeg er meget tilfreds, og vi har ikke haft et eneste tyveri siden vi fik CLIQ®.

- Karina Enig Dam
IT-konsulent på Danmarks Pædagogiske Universitetsskole, Århus Universitet

Fremtiden

Hvis der igen stjæles adgangskort eller nøgler, kan dørene hurtigt omkodes, så uretmæssig adgang til DPU forhindres. Ved computeren kan Karina Enig Dam tildele personalet adgang til bestemte områder, og derefter går hun hen til den relevante dør og koder cylinderen om. ”Det tager kun to sekunder. Systemet er fleksibelt og sikkert. Jeg er meget tilfreds, og vi har ikke haft et eneste tyveri siden vi fik CLIQ®,” slutter Karina Enig Dam.

Download materiale