SMARTair® adgangskontrol sparer pedellen på Vejle Friskole for flere timer hver uge

På Vejle Friskole er der ofte aktivitet på skolen i weekenderne. Med installationen af SMARTair® kan servicelederen nu hurtigt afhjælpe problemer med adgangskontrol hjemmefra via en app på sin smartphone.

Kunden

Kunde:
Vejle Friskole

Beliggenhed:
Vejle, Danmark

‏‏‎

Teknologi:
SMARTair®

Installationsår:
2018

Udfordringen - Mange nøgler forsvandt på Vejle Friskole

Vejle Friskole har eksisteret siden 1893 og har siden da fungeret som undervisningssted. I dag har Vejle Friskole 10 klassetrin fra 0. klasse til og med 9. klasse, og der går 207 elever på skolen.

En del af det at være Friskole betyder, at både forældre og elever deltager aktivt i aktiviteter på skolen i fritiden – bl.a. kommer der forældre i weekenden og gør rent på skolen. Derfor er der ofte personer på skolen i weekenden, hvilket før i tiden resulterede i mistede eller glemte nøgler. Henrik Kækel, der er teknisk Serviceleder på Vejle Friskole fortæller: ”Det kørte rigtig dårligt, fordi vi havde store problemer med nøgler, der blev væk. Der var en masse arbejde med ind- og udlevering af nøgler. Det brugte vi utrolig lang tid på – ca. 5 timer of ugen.” 

På en skole kommer der også nye elever hvert år, hvilket skaber problemer, hvis de glemmer at aflevere deres nøgler, inden de stopper på skolen. Vejle Friskole udlejer også deres lokaler til eksterne arrangementer, hvor nøgle ind- og udlevering før i tiden har været besværliggjort med mekaniske nøgler.       

Derfor valgte Vejle Friskole at opgradere sikkerheden, og valget faldt på et adgangskontrolsystem fra ASSA ABLOY.

Løsningen - Et brugervenligt adgangskontrolsystem til både elever og lærer

De mekaniske nøgler er blevet skiftet ud med SMARTair® trådløs adgangskontrol, som er blevet installeret på 82 døre og skabe i skolens bygninger på Horsensvej. Nu har de ca. 250 elever, lærer og forældre deres egen nøglebrik, som giver dem adgang til de døre og skabe på skolen, som de skal have adgang til.

SMARTair® adgangskontrol er meget brugervenligt og systemet er nemt at administrere. I dag bruger Vejle Friskole kun ca. 5 min om ugen på at administrere adgangskontrolsystemet. Henrik Kækel fortæller bl.a. ”Jeg synes, det er utrolig nemt at finde ud af. Det største er egentlig at finde ud af, hvilken klasse jeg skal ind under – ellers så tager det 1 minut at kode eleven ind”.

Med et mekanisk låsesystem skal hele eller dele af systemet ofte udskiftes hvis en nøgle bliver væk. Med SMARTair® er det ingen katastrofe, hvis en nøglebrik bliver væk. Henrik fortæller ”Så annullerer vi brikken og laver en ny. Bliver den fundet så nulstiller vi den bare, og ligger den til siden til der er en, der skal bruge en brik.” 

"Jeg synes, det er utrolig nemt at finde ud af. Det største er egentlig at finde ud af, hvilken klasse jeg skal ind over - ellers så tager det 1 minut at kode eleven ind"

Henrik Kækel, Teknisk Serviceleder, Vejle Friskole

Fremtiden - En lettere administration når der kommer nye elever

Vejle Friskole er meget glade for deres elektroniske adgangskontrolsystem – ud over at det har gjort hverdagen meget nemmere for skolen, og sparet dem for en masse tid og administrationsomkostninger, har det også højnet sikkerheden. Med SMARTair® har de hele tiden overblik over, hvem der har været på skolen, og de kan se, om der har været ubudne gæster.

SMARTair® systemet kan nemt udvides til nye døre og skabe – samt til nye brugere. Når der hvert år kommer nye elever på skolen tager det kun 1 minut at kode dem ind i systemet – det er nemt hurtigt og omkostningseffektivt.

Vil du høre mere om SMARTair

Kontakt en af vores konsulenter og få hjælp til at:

  • Finde ud af hvilken løsning, der er den rette til dine behov
  • Forøge dit sikkerhedsniveau og forbedre arbejdsgangene
  • Reducere driftsomkostningerne af dit adgangskontrolsystem

Jeg vil gerne høre mere

SMARTair® - adgangskontrol

» Download brochure om SMARTair® - effektivt og brugervenligt adgangskontrolsystem med MIFARE teknologi. 16 sider.

Varenr. M8256