Kunden

Kunde:
Hjemmeplejen i Lyngby-Taarbæk Kommune

Beliggenhed:
Lyngby-Taarbæk, Danmark

‏‏‎

Teknologi:
CLIQ® Remote låsesystem
og Traka nøgleskab

Installationsår:
2013

Udfordringen - Mange ressourcer på administration af nøgler

Hjemmeplejen i Lyngby-Taarbæk brugte mange arbejdstimer på administration af borgernes traditionelle mekaniske nøgler, og de ønskede at finde en løsning, der kunne lette den daglige administration. Der er i kommunen placeret fire plejecentre, og de gik i et samlet udbud om at finde et låsesystem, der kunne opfylde deres krav og behov.

Løsningen - Elektronisk nøgleskab skaber overblik over nøglerne

I udbudsmaterialet var der beskrevet en række krav til behov og tekniske specifikationer, som låsesystemet skulle indeholde. Og i den forbindelse var CLIQ® Remote det produkt på markedet, som levede op til kommunens krav. Det er Elcotech i Virum, der har ansvaret for at installere CLIQ® Remote hos hjemmeplejen i Lyngby-Taarbæk.

Låsesystemet virker hos hjemmeplejen i Lyngby-Taarbæk således, at medarbejderne har hver deres personlige nøgle. Når de møder ind om morgenen skal de forbi en opdateringsboks med nøglen, før CLIQ® Remote nøglen kan få adgang til de hjem, som medarbejderne skal besøge i løbet af deres arbejdsdag. Hvis det skulle ske at en nøgle mistes, kan den nemt kodes ud af låsesystemet — og dermed kan man opretholde et højt sikkerhedsniveau.

Solgården i Virum var det første plejecenter i kommunen, som har fået installeret CLIQ® låsesystemet. Deres traditionelle nøgleskabe er også blevet erstattet af et elektronisk nøgleskab fra Traka. Samlet set, har det har gjort arbejdsdagen nemmere og mere effektiv.

"Det har lettet administrationen og arbejdsgangen meget, at vi ikke længere har en nøgle til hver enkelt borger — nu har medarbejderen hver sin personlige nøgle. Samtidig har vi vores cykel- og bilnøgler placeret i nøgleskabet, og medarbejderne kan også registrere deres kørselsregnskab via nøgleskabet. Det er med til at give et rigtig godt overblik, og samtidig er medarbejderne meget tilfredse med vores nye låsesystem og elektroniske nøgleskab", fortæller Bente Haugaard, der er assisterende områdeleder i Lyngby-Taarbæk kommune.

CLIQ® Remote har lettet arbejdsgangen, og medarbejderne er tilfredse og glade for vores nye låsesystem.

- Bente Haugaard
Assisterende områdeleder
Lyngby-Taarbæk kommune

Fremtiden - Flere låsecylindre skal udskiftes for en mere effektiv arbejdsgang

Indtil videre har Elcotech i Virum udskiftet omkring 200 låsecylindre, og når alle låsecylindre er udskiftet vil det tal nå 1500. Det nye låsesystem har gjort arbejdsgangen nemmere og mere effektiv på Solgården. Samtidig er medarbejderne også meget tilfredse — ligesom borgerne oplever en øget sikkerhed.