Kunden

Kunde:
Skanderborg Andelsboligforening

Beliggenhed:
Skanderborg, Danmark

ASSA ABLOY partner:
Certego Fredericia

‏‏‎

Installerede SMARTair® enheder:
40 SMARTair® Offline & Online batteridrevne langskilte, plus 60 SMARTair® væglæsere

RFID Teknology: 
MIFARETM

Installationsår:
2014

Beboerne mødes til kaffe i dagligstuen

Dagmargården er trygt for både beboere og personale

Udfordringen - Mekaniske nøgler skabte utryghed hos Plejecenter Dagmargården

Plejecenter Dagmargården blev bygget af Skanderborg Andelsboligforening i 2014, og allerede ved projektets start var der en klar idé om at skabe et nøglefrit miljø. Erfaringer fra andre plejecentre viste nemlig en række udfordringer med traditionelle mekaniske nøgler. Bl.a. bruger medarbejdere og beboere meget tid på at låse døre op. Desuden skaber det utryghed, når nøgler bliver væk, og tunge nøglebundter leder tankerne hen på indespærring. Denne association ønskede det hjertevarme plejecenter naturligvis ikke.

Løsningen - Adgangskontrolsystemet SMARTair® skaber frihed og tryghed

For at undgå de samme udfordringer, som andre plejecentre med mekaniske nøgler har, valgte man på Dagmargården at installere adgangskontrolsystemet SMARTair® på døre og skabe, da bygningen blev opført. Med SMARTair® har hver beboer og medarbejder kun én nøglebrik, som de bruger til at låse alle døre op de har adgang til. Nye brikker kan nemt kodes ind i systemet, og mistede brikker kan kodes ud, så de ikke kan findes og bruges af uautoriserede personer. Det at låse døre op er hurtigt og nemt, og med den tilknyttet døråbner kan beboerne nemt komme ind i bygningen og i deres lejligheder, uden at have besvær med at ramme et nøglehul og skubbe en dør op. Desuden er det opfattelsen, at fraværet af nøgler gør, at plejecenterets miljø virker mere åbent og frit, fordi beboere og medarbejdere nemmere kan komme rundt i bygningen.

Beboer åbner nemt hoveddøren med sin nøglebrik

Plejecenter Dagmargården i Skanderborg

Beboerne på Dagmargården er glade for deres nøglefri miljø

SMARTair® giver tryghed. Man kan se, hvem der har været hvor hvornår, og der er så mange muligheder for at skræddersy systemet, så det passer lige til vores behov.

- Ole Høi Sørensen
Inspektør Skanderborg Andelsboligforening

Fremtiden - Digitale enheder vinder indpas i flere bygninger hos Skanderborg Andelsboligforening

Dagmargården er rigtig glade for SMARTair®, som har gjort deres hverdag nemmere. Som inspektør Ole Høi Sørensen fra Skanderborg Andelsboligforening siger: ”SMARTair® giver tryghed. Man kan se, hvem der har været hvor hvornår, og der er så mange muligheder for at skræddersy systemet, så det passer lige til vores behov”. Den positive oplevelse med SMARTair® har gjort, at Skanderborg Andelsboligforening, der stod for opførelsen af bygningen, overvejer at anvende det i andre af sine bygninger.

I øjeblikket er tilvænningen til SMARTair® svært for et par af beboerne, hvorfor man har været nødt til at installere mekaniske cylindre i deres døre. Forventningen er dog, at efterhånden som beboerne generelt bliver mere vant til ny teknologi, forsvinder dette problem, og SMARTair® vil forblive installeret på alle plejecenterets døre.

SMARTair® - adgangskontrol

» Download brochure om SMARTair® - effektivt og brugervenligt adgangskontrolsystem med MIFARE teknologi. 16 sider.

Varenr. M8256