Kunden

Kunde:
3-kløveret, Esbjerg Kommune 

Beliggenhed:
Esbjerg, Danmark

‏‏‎

Teknologi:
KEYsafe nøgleskab

Installationsår:
2011

Udfordringen

3-kløveret, der er et af Esbjerg Kommunes otte distrikter indenfor Sundhed og Omsorg, oplevede, at nøgler blev væk, fordi de ansatte tabte dem eller ikke fik dem afleveret i plejecentrets gammeldags nøgleskab. Udgifterne til omstilling af låse kunne løbe op i tusindvis af kroner. 

”Der var så meget bøvl med de nøgler førhen. Der skulle skrives på et stykke papir, når en medarbejder tog eller afleverede en nøgle. Det kunne være et stykke detektivarbejde at finde ud, hvem der havde hvilke nøgler,” fortæller teamleder Ulla Christensen.

Løsningen

3-kløveret fik et lokalt låsefirma, CL Låseteknik, til at installere et KEYsafe nøgleskab fra ASSA ABLOY. 

KEYsafe er sikret med en individuel adgangskode, så man altid ved, hvilken medarbejder der har taget eller afleveret en nøgle. Samtidig har nøgleskabet en række avancerede funktioner, så der f.eks. kun gives bestemte medarbejdere adgang til at hente nøgler til medicinskabe – hvis andre tager nøglen, udløses en alarm, og der sendes en SMS til plejecentret. 

Thue Hundebøl, teknisk servicemedarbejder i 3-kløveret: ”Jeg synes, det er et utrolig godt produkt, fordi det er nemt at styre, hvem der har hvilke nøgler. Der er ikke længere nogen, som glemmer at lægge nøglerne på plads,” siger han. 

Teamleder Ulla Christensen er enig: ”Vi kan nu kun tage den nøgle, vi er berettiget til. Alle nøgler er låst inde, og vi kan se, hvem der tager den og dermed har ansvaret for nøglen. Det giver tryghed for både personalet, arbejdspladsen og de ældre.”

Der var så meget bøvl med de nøgler førhen. Nu kører det bare, og det letter vores arbejdsgange

Ulla Christensen, teamleder, 3-kløveret

Fremtiden

I Esbjerg Kommune er flere af kommunens plejecentre gået over til ASSA ABLOYs KEYsafe: 

”Ledelsen fra et af plejecentrene henvendte sig for at høre, hvad der kan gøres for at undgå mistede nøgler, og vi anbefalede dem KEYsafe. Deres chef har rost produktet, så andre plejecentre er blevet interesseret. Man kan sige, at fordi produktet er så fantastisk, så sælger det sig selv, når folk bare ved, at det findes,” siger Claus Laursen, indehaver af CL Låseteknik i Esbjerg.

KEYsafe er udgået. I stedet anvendes ASSA ABLOYs elektroniske nøgleskabe, som kan det samme som KEYsafe.