Bore- og dirkesikring

dirke-og-bankesikring-assa-abloy-ordbog
dirke-og-bankesikring-assa-abloy-ordbog

Ny bolig – nye låse

Står du netop og har købt bolig, og har nøglerne haft flere ejere undervejs, kan det være en god anledning til at skifte låse og nøgler ud som noget af det første.  Ellers kan der være mange nøgler i omløb til dit nye hjem, og du vil derfor ikke have kontrol over hvem, der har adgang til din bolig.  

Vær opmærksom på gamle låse 

Er låsene til boligen derudover af ældre dato, kan de samtidig være nemmere at dirke op eller bore ud end nyere låse. Hvis du er indehaver af en nøgle med det runde hoved, så er det en god idé at overveje at udskifte den til en mere sikker løsning. For denne type af nøgle har nemlig ikke en bore- eller dirkesikring i låsecylinderen, og vil dermed være nem for tyven at dirke eller bore op.

Derfor anbefaler ASSA ABLOY, at du tjekker alle låse i yderdørene efter – og det er vigtigt at se efter type og alder på låsecylinderen. Hvis du er i tvivl om type og alder på låsecylinderne, så er det en god idé at kontakte en låsesmed, som vil kunne hjælpe dig.  

Hvilken lås skal du vælge

Hvis du vil have en lås, som har en bore- og dirkesikring skal du gå efter Serie 1200 eller Garant Plus. Hvis du vælger en af de to låsesystemer kan du få samme nøgle til det hele – og samtidig er låsesystemerne også patenteret.

Det betyder, at det kun er godkendte ASSA ABLOY forhandlere som kan lave nye nøgler til dit hjem. Og det gør det nemt at bevare overblikket over hvor mange nøgler der er i omløb til din bolig.

Hvad betyder boresikring

Hvis en lås har en boresikring, betyder det, at dækpladen på låsecylinderen er fremstillet i et kvalitetsmateriale, som gør det svært for en indbrudstyv at foretage en udboring af låsen.  

Hvad betyder dirkesikring

Jo flere stifter en lås har, jo mere vanskeligt vil det være at løfte alle dens stifter på én gang og på denne måde få låsen op. En lås, der har en dirkesikring vil derfor typisk have minimum 12 stifter og derudover vil selve nøglen være skåret i forskellige vinkler. Vinklerne i nøglen gør det nemlig sværere at få løftet alle stifterne korrekt. 

Rådfør dig med en professionel

Hvis du vil være helt sikker på, at du får den rette løsning til aflåsning af din bolig, kan du med fordel tage en låsesmed med på råd. Låsesmeden vil kunne vejlede dig i, hvilke låse, der passer til dørene i dit hjem.