Dobbeltaflåsning

dobbeltaflaasning-assa-abloy-ordbog
dobbeltaflaasning-assa-abloy-ordbog

Dobbeltaflåsning betyder to låse på en dør

Hvis du har dobbeltaflåsning på døren, vil det derfor sige at du har to låseenheder på samme dør. De to låseenheder skal anbringes med en indbyrdes afstand på min 400 mm. Hvis låsene sættes med en afstand på minimum 400 mm, vil dørens styrke ikke blive påvirket, så døren pludselig bliver nem at få sparket op. Dobbeltaflåsning af døren kan være en fordel, hvis du fx har en halvdør eller bare ønsker ekstra sikkerhed på døren.

Hvilke fordele har dobbeltaflåsning? 

Det er to fordele med dobbeltaflåsning. Første fordel er at du har to faste punkter på døren, og døren bliver derfor meget stærk og svær at bryde op, da man har to riller fra døren ind i væggen.

Den anden fordel kaldes hjemmesikker – udesikker. På døren sidder der som sagt to låse. Begge låse på døren låses med samme nøgle udefra. På indersiden af døren har du en lås med vrider og en lås med et nøglehul. Når du er hjemme, låser du kun den lås med vrider, og du kan derfor hurtigt komme ud af døren i nødstilfælde. Du er derfor hjemmesikker. Når du ikke er hjemme låser du begge låse udefra, og hvis du får uønsket besøg af en tyv, som er kommet ind i dit hus, vil tyven derfor ikke kunne komme ud igennem døren, da tyven ikke kan få låsene op. Du er derfor også udesikker.

Dobbeltaflåsning kan sagtens laves, så du kan bruge samme nøgle til begge låse, og derfor skal du ikke tænke på at holde styr på to nøgler til døren. Du kan også bruge samme nøgle til postkassen, skuret og låsen på havelågen – dette koncept kalder vi ’samme nøgle til det hele’. Du kan altid spørge vores certificerede låsesmede om hjælp, som vil finde den bedste sikkerhedsløsning til dit behov.