Dørgreb

dorgreb-assa-abloy-ordbog
dorgreb-assa-abloy-ordbog

Kombiner låsesystem og dørgreb

Hvis du køber både dørgreb samt låsesystem fra samme producent, har du muligheden for at få den mest effektive indbrudssikring hvor funktionalitet, design og høj kvalitet er i højsæde.

Inden du køber et dørgreb

Inden du går ud og vælger dørgreb til boligen, er der et par ting, der er værd at overveje, så du sikrer dig at få den rette løsning med hjem.

Det kan for eksempel have betydning, hvor dørgrebet skal placeres, om det skal være inden- eller udendørs, og om grebet skal være venstre- eller højrevendt. Derudover skal du overveje, om dørgrebet passer ind til resten af hjemmets indretning og hvilket materiale, det skal være i.

Hvordan dørhåndtaget er at gribe fat om, skal også være med i overvejelserne, inden du tager det med hjem. Det skal helst føles behageligt i hånden og ikke være vanskeligt at anvende, så du nemt og enkelt kan åbne og lukke døren.

Forskellige dørgreb til forskellige døre

Alt efter hvor dørgrebet skal anvendes, kan du vælge i mellem forskellige typer af greb.

Dørgreb til hoveddør

Hoveddøren er den dør, der bliver anvendt mest i hjemmet og derfor også det dørgreb, der skal kunne holde til mest. For at få et holdbart dørgreb til hoveddøren skal du derfor kigge efter et greb, der er lavet i enten messing, jern eller krom. Herved får du et greb, der kan holde til alle typer af vind og vejr og som ikke kommer til at ruste. Alt efter hvilken type af materiale du vælger, vil dørgrebet patinere forskelligt over tid. Det har for eksempel indflydelse på hvordan grebet ser ud på inder- og yderside. Dørgrebet ændrer udseende alt efter vind og vejr, men også berøring har indflydelse på grebet.

Dørgreb til terrassedøren

Terrassedøren er det foretrukne valg for indbrudstyve, når det kommer til at trænge nemt ind i en bolig. Derfor kan dørgrebet have stor betydning for, hvor nemt det er for en given indbrudstyv at komme ind. Det kan være fordelagtigt at vælge et dørgreb med kode eller nøgle, da indbrydstyven herved ikke vil kunne slå ruden i døren ind og derefter åbne den fra indersiden. Det vil derudover heller ikke være muligt for tyven at bruge terrassedøren som flugtvej.

Vælger du et dørgreb til terrassen med lås, vil den være udstyret med en cylinder. Cylinderen er yderligere med til at besværliggøre eventuel indtrængning. De fleste dørgreb til terrassedøre kommer med en såkaldt dørgrebskobling, der sikrer at koblingen går i stykker, i stedet for selve låsen, hvis en tyv prøver at bryde terrassedørslåsen op.

Dette skal du også overveje

Udover selve dørgrebet skal du også overveje, hvordan greb og lås skal ses ud og monteres på selve døren. Vil du for eksempel bruge en roset, som er den runde ring, der holder dørhåndtaget på plads og adskiller greb fra lås.

Eller vil du bruge et langskilt, som er en plade, der sidder på døren og sammenkobler lås og dørhåndtag. Ved at anvende langskiltet får du en løsning, der beskytter døren mod slid. Du skal blot være opmærksom på, at det anvendte materiale på langskiltet, stemmer overens med det materiale som greb og cylinder er lavet af. På den måde får du et helstøbt udtryk.