Enslukkende låse

enslukkende-laas-assa-abloy-ordbog
enslukkende-laas-assa-abloy-ordbog

Enslukkende låse består af et antal ens-kodede låsecylindre, der alle kan åbnes med samme nøgle. Med en enslukkende lås, har du derfor mulighed for at bruge samme nøgle til flere forskellige låsecylindre.

Hvad er fordelen med en enslukkende lås? 

En fordel er bl.a. at du kan anvende nøglen til flere forskellige låse. Dermed opnås der en vis fleksibilitet i og med, at du kun har brug for en nøgle frem for at skulle have en nøgle til hver eneste lås. 

Hvor anvendes enslukkende låse?

Enslukkende låse anvendes som regel til aflåsning af elementer, der har lavere sikkerhedskrav. Derfor vil du ofte have en enslukkende lås placeret i en hængelås, postkasse, vindue eller lignende.

Fordele ved enslukkende låse 

Med en enslukkende lås har du fordelen i, at flere kan have den samme nøgle og derved have adgang til det, der skal aflåses. Hvis du mister en nøgle, er det samtidig nemt at få lavet en ny uden de store problemer.

Ulemper ved enslukkende låse

Den umiddelbare ulempe ved enslukkende låse er, at sikkerheden er lavere for denne type lås. Derudover vil de heller ikke kunne omkodes til for eksempel en hoveddørsnøgle, men vil være en separat lås til det pågældende emne, den er købt til.