Hjemmesikker lås

hjemmesikker-laas-assa-abloy-ordbog
hjemmesikker-laas-assa-abloy-ordbog

Sikkerhed i hjemmet

Når man er hjemme skal man føle sig sikker og tryg. Mange mennesker låser derfor døren, så ubudne gæster ikke kan komme ind til en, og det er en rigtig god ide. Men hvad gør man så hvis man har brug for at komme ud af huset i en fart og døren er låst? Her kan vi anbefale at man har en hjemmesikker lås.

Hvordan fungerer en hjemmesikker lås?

På døren vil man placere to låse. Begge låse på døren låses med samme nøgle udefra. På indersiden af døren har du en lås med vrider og en lås med et nøglehul. Når du er hjemme, låser du kun den lås med vrider, og du kan derfor hurtigt komme ud af døren i nødstilfælde. Du er derfor hjemmesikker.

Hvorfor ikke bare have nøglen siddende i låsen?

Hvis vi ser på et andet scenarie, hvor du kun har en lås på døren, som låses med en nøgle indefra. Hvis du har nøglen siddende i låsen, er der flere ting man skal overveje. Hvis man har et vindue i sin dør, vil man kunne smadre ruden udefra og stikke hånden ind og låse døren op. Det samme vil kunne ske, hvis du kun havde en lås på døren, og den havde en vrider på indersiden. Du vil derfor ikke være beskyttet mod indbrud. Der er her pointen med to låse på døren spiller ind. Man ville stadig kunne låse den ene lås op, hvis man smadrede ruden på døren – men så ville man stadig være beskyttet af den anden lås. En hjemmesikker lås kræver altså to låse på døren.

Der er også noget der hedder en udesikker lås, som du kan læse mere om her.

Derudover kan vi anbefale at læse teksten om dobbeltaflåsning, som indeholder fordelen ved både hjemmesikker og udesikker lås.