Hovednøglesystem

hovednoglesystem-assa-abloy-ordbog
hovednoglesystem-assa-abloy-ordbog

Hvad er et hovednøglesystem? 
Et hovednøglesystem er opbygget af et antal af låse, der kan åbnes med hver deres nøgle. Samtidig er der er en hovednøgle der kan låse op for alle låsene.

Dette bliver muligt da låsecylinderne kan være enslukkende over for enkeltnøglen. På denne måde bliver det muligt at kombinere forskellige sikkerhedsniveauer inden for det samme låsesystem.

Hvordan virker et hovednøglesystem? 
Forskellen fra et hovednøglesystem, og et almindeligt nøglesystem ligger i låsecylinderen.
Cylinderen i et hovednøglesystem er nemlig udstyret med en række understifter, der gør det muligt for hovednøglen at kunne åbne flere forskellige låsecylindre.

Hvor kan hovednøglesystemet bruges? 
Et hovednøglesystem er velegnet til lejlighedskomplekser, hvor der er behov for at hver enkelt beboer har sin egen nøgle, men at det samtidig også skal være muligt for en vicevært eller anden ansvarlig, at have adgang til flere døre.

Derudover kan hovednøglesystemet også anvendes ved virksomheder eller institutioner, hvor der kan være behov for at kun enkelte medarbejdere har adgang til bestemte områder.  Ved at den enkelte medarbejder kun har én nøgle til én lås, bliver det muligt at højne sikkerheden i de forskellige lokaler.

Nemt at udskifte nøglerne 
I et hovednøglesystem vil selve hovednøglen altid være den samme, og der stilles derfor større krav til kopiering af denne. De individuelle nøgler er derimod nemme at udskifte, da de kun passer til én lås.