Låsekasse

laasekasse-assa-abloy-ordbog
laasekasse-assa-abloy-ordbog

Hvad er en låsekasse? 

En låsekasse er en unik konstruktion, der gør at I opnår en øget sikkerhed i hjemmet eller virksomheden.
Låsekassen skal nemlig være modstandsdygtig overfor pres, hvis nogen forsøger at bryde ind i bygningen.

For at en låsekasse kan fungere korrekt, er der behov for en lomme i dørkarmen, som bolten i låsekassen kan passe ind i.
Låsekassen bruger derfor styrken af dørkarmen til, at kunne modstå pres ved et eventuelt indbrud, og er derfor en sikker løsning til din dør og hjem eller virksomhed.

Modstandsdygtigheden i en låsekasse øges, når fallen i låsen griber ind, selvom døren og karmen skulle have en eventuel skævhed i forhold til hinanden.

Forskellige typer af låsekasser 

Alt efter dine behov og sikringsniveau, findes der forskellige typer af låsekasser.

Rigellås

En rigellås bruges som regel som en hovedlås, og anbefales oftest at anvende den som suppleringslås. Låsekassen kommer i forskellige variationer alt efter krav til flugtveje. Rigellåsekassen kan både være en indstukken lås eller være udenpåliggende som kasselås.

Hagerigellås/svingrigellås 

Låsekassen i denne type låsekonstruktion anvendes hvis dørkonstruktionen er blød. Hvis konstruktionen er blød, kan låserigel og slutblik gå fra hinanden, hvis der lægges et hårdt pres på døren eller karmen. I dette tilfælde vil man anbefale en hagerigellås eller svingrigellås. Denne låsetype forstærker nemlig slutblikket, ved at sætte sig fast i karmens konstruktion.

Kasselås

Låsekassen i en kasselås er en låsetype der som regel sidder uden på døren, frem for at være monteret inde i selve døren.
Denne type lås fungerer som et supplement til den almindelige lås, der er monteret i døren. Det kan for eksempel være en god løsning hvis du har en tynd dør, eller en dør hvor det ikke er muligt at fastgøre en indstukken lås.

Fallelås

Har du en indstukken lås i døren, anbefales det at bruge en låsekasse med fallelås. Dette kan dog kun anbefales hvis døren har en tykkelse på over 40 mm. Fallelåsen kendes også som en smæklås, og den kan derfor lukke og låse, uden brug af nøgle.