Nøglerør

nogleror-assa-abloy-ordbog
nogleror-assa-abloy-ordbog

Hvad er et nøglerør? 

Et nøglerør kan opbevare en eller flere nøgler, og anbringes normalt ved indgangen til et overvåget område. Dette kan for eksempel være tilfældet ved industribygninger, plejehjem eller ældreboliger, hvor der er behov for at andre skal have adgang, men ikke nødvendigvis skal have en nøgle med rundt, da andre skal kunne bruge den efterfølgende.

Nøglerøret kan både åbnes med en manuel lås eller 4 cifret kode. Hvis nøglerøret er udstyret med en traditionel nøgle og lås, vil disse oftest indgå i et låsesystem, hvor samme nøgle kan anvendes til flere nøglerør. Derved vil der være flere nøgler i omløb til de personer som har brug for adgang til den pågældende bygning.

Derfor er nøglerør en fordel 

Nøgler der indgår i et låsesystem, der kan give adgang til lokaler der har behov for et højt sikkerhedsniveau, hvis det for eksempel indeholder fortrolige oplysninger eller dyrt interiør som skal opbevares på bedst mulig vis. Nøglerøret hjælper derfor til at opnå den sikkerhed i form af, at det kun er de rette der har adgang til røret og de nøgler der er placeret deri.

Et nøglerør kan derfor være en god ide at have installeret i virksomheder, hvor der for eksempel skal gives adgang til alarmfirmaer, servicevirksomheder der står for rengøring, brandvæsnet eller elselskaber som skal have adgang til bygningen i særlige tilfælde.