Panikbeslag

panikbeslag-ordbog-assa-abloy
panikbeslag-ordbog-assa-abloy

Hvad er et panikbeslag?

Et panikbeslag, også kendt som en trykstang, er et beslag til flugt- og nødudgange på steder med stor persontrafik. Det kan eksempelvis dreje sig om skoler, diskoteker, hoteller, biografer og storcentre, hvor det er vigtigt at sikre hurtig, effektiv og sikker flugt i nødsituationer.

Panikbeslag giver øget personsikkerhed

Panikbeslag har til formål at sætte personsikkerheden i første række. For at sikre højst mulig personsikkerhed er det essentielt, at panikbeslag både er yderst funktionelle og brugervenlige, da de altid skal kunne garantere en ubesværet åbning af nødudgange - selv for personer uden forudgående kendskab til beslaget.

Panikbeslag fungerer ved at åbne døre ved lette pres fra alle vinkler. Dette sikrer en hurtig åbning af nødudgange i hektiske flugtsituationer, hvor beslaget eventuelt rammes fra skæve vinkler med varierende styrke. I flugtsituationer, hvor mange mennesker er samlet på et sted, kan man eksempelvis hurtigt risikere at folk bliver skubbet op mod døren bagfra. I sådanne tilfælde er det af stor vigtighed, at beslaget åbner døren ubesværet op, så folk kan komme hurtigt ud af bygningen. Panikbeslag skal med andre ord være af god solid kvalitet, da de skal virke hver gang behovet opstår.

ASSA ABLOY panik- og nødudgangsbeslag

Panikbeslag fra ASSA ABLOY lever op til internationale EN standarder og er godkendt til brug på flugt- og nødudgangsdøre i bygninger med stor persontrafik samt til døre i Brandklasse 1.

Rukos panikbeslag er udarbejdet i et funktionelt design, der gør, at beslaget fylder så lidt i rummet som muligt. Dette betyder i praksis, at der er mere plads i døråbningen, så flere mennesker ad gangen, kan komme hurtigt ud af lokalet i nødsituationer.

Beslagene passer til alle dørtyper med en bredde på mellem 35 cm og 150 cm, og er velegnede til døre, der vejer op til 200 kg. Dette gør ASSA ABLOYs panikbeslag særligt egnede til brug på både nødudgange og flugtveje i lokaler med lav til høj risiko for panik.

Du kan læse mere om ASSA ABLOYs panikbeslag her