Patenteret

Når noget er patenteret betyder det at man har fået et patent

Et patent er en rettighedsperiode hvor man, som virksomhed har eneret over det der er patent på. Hvis man har et patenteret produkt er produktet beskyttet imod kopier fra andre virksomheder, i den periode patentet varer. Dette kan være en klar fordel, da man som virksomhed har lagt en masse energi og omkostninger i udviklingen af produktet. Derfor har man i patentperioden mulighed for at få tjent omkostningerne ind igen. Derudover er det et bonus at man som virksomhed får fortjeneste, og anerkendelse for den udvikling man har skabt.

Reglerne for et patent er således at opfinderen får en periode med eneret over opfindelsen, men opfindelsen skal så offentliggøres og være tilgængelig for alle.

For at få et patent skal man igennem en registreringsprocedure, som kan tage lidt tid, og derfor kan der gå tid før patentet udsendes. Det koster også penge at ansøge om et patent, men det tjener sig som regel hurtigt ind igen da man med patentet har en rettighedsperiode med eneret til det patenterede.

ASSA ABLOY har fx både patenterede låsesystemer, teknologier og nøgler, hvilet opretholder et høj sikkerhed i vores produktsortiment da produkterne ikke må kopieres.

Patentet beskytter derfor både vores produkter og vores kunder

Triton 501, som er vores låsesystem af højeste sikkerhedsniveau har fx både patenteret nøgleprofil og patenteret teknologi. Sikkerheden er derfor i top.
Garant Plus, som er et højsikkerhedsprodukt i form af et låsesystem til private hjem har også patenteret profil og patenteret teknologi.
Derudover har vores vindueslåse også patenteret profil og patenteret teknologi, som gør at du kan sikre dine vinduer i topklasse.

Du kan se, hvilke andre produkter der er patent på under produktpræsentationerne her på vores hjemmeside. Her kan du også finde informationer og vejledning under de enkelte produkter.