Piratkopi

Piratkopiering er uautoriseret kopiering af patenterede produkter

Det er i Danmark ulovligt erhvervsmæssigt at kopierer og udnytte andres produkter. Erhvervsmæssig udnyttelse dækker fx produktion, salg, import, eksport, opbevaring og markedsføring. Hvis man bryder loven, kan man ende med både at skulle betale en bøde og i nogle tilfælde vil der også være en fængselsstraf. Derudover skal man betale erstatning for det tab, som den virksomhed man har udnyttet har mistet. Det er derfor ikke en god ide at give sig i kast med at piratkopiere produkter til erhvervsmæssige formål.

En piratkopi kan være en uregistreret kopi af et produkt fx en nøgle, som kan nedbryde nøglekontrollen, da man ikke har styring over nøglerne der er i omløb. Dette kan fx nedbryde kontrollen i et låsesystem, og derfor er piratkopier noget man, som virksomhed gerne vil beskytte sig imod. Måden vi hos ASSA ABLOY beskytter os imod piratkopier på er ved at patentere vores produkter, samt at certificere vores forhandlere, som gør at de får uddannelse i vores produkter og derfor ved hvad de har med at gøre af sikkerhedsprodukter.

Vi fraråder stærkt at købe piratkopier, da det ikke har nogen positive medfølger – udover at det ofte er billige. Piratkopier er ofte lavet af uautoriserede mennesker, der ikke har dine bedste interesser i sinde, men bare skal tjene penge, og derfor kan du ikke, som forbruger få den samme kvalitet ved køb af en piratkopi. Ved at købe en piratkopi støtter du også den uautoriserede handel, og ikke den virksomhed der har udviklet produktet. Hvis du er i tvivl, om det produkt du kigger på er en kopi så lad hellere hver med at købe det, og find et sted du har tillid til.

Du kan trygt gå til vores autoriserede ASSA ABLOY forhandlere, som har modtaget uddannelse i form af kurser, som skal bestås for at blive en autoriseret forhandler. Vi kan derfor opretholde en rigtig god kvalitet, for vi ved at vores forhandlere er velinformeret om vores produkter.