Udesikker lås

laaseenhed-assa-abloy-ordbog
laaseenhed-assa-abloy-ordbog

Sikkerhed i hjemmet

Når man er hjemme skal man føle sig sikker og tryg. Mange mennesker låser derfor døren, så ubudne gæster ikke kan komme ind til en, og det er en rigtig god ide.

Hvordan fungerer en udesikker lås?

En udesikker lås er en låseenhed der ikke kan åbnes fra ud- og indvendig side uden brug af nøgle. På døren vil man placere to låse. Begge låse på døren låses med samme nøgle udefra. På indersiden af døren har du en lås med vrider og en lås med et nøglehul. Når du ikke er hjemme låser du begge låse udefra med din nøgle, og hvis du får besøg af en tyv, som er kommet ind i dit hus, vil tyven derfor ikke kunne komme ud igennem døren, da tyven ikke kan få låsene op.
Der er også noget der hedder en hjemmesikker lås, som du kan læse mere om her.

Derudover kan vi anbefale at læse teksten om dobbeltaflåsning, som indeholder fordelen ved både hjemmesikker og udesikker lås.

Tænk som en tyv

Når en tyv begår indbrud i et hus, sikre tyven sig altid at der er en flugtvej, i tilfælde af at der skulle komme nogen hjem i huset, og tyven skal hurtigt af sted igen. Det kan derfor være en god ide at gå dit hjem efter og tænke som en tyv. Hvor ville tyven komme ind i huset, og hvor er der gode flugtmuligheder. Tænk over om dine vinduer er sikret, om terrassedøren er sikret, og om kælderdøren er sikret. Derudover skal du tænke over om dine låse er gamle og trænger til en udskiftning. Med en udesikker lås forhindre du tyven i at bruge døren som flugtvej, og du har derfor minimeret risikoen for indbrud i dit hjem.

Læs alle vores råd til tyverisikring af dit hjem her.