Miljø-produktdeklarationer og grønne bygninger

ASSA ABLOY har siden 2008 ført an på vejen mod en mere transparent og bæredygtig global industri med sin deltagelse i EPD-programmet.

Hvad er EPD?

En miljø produktdeklaration (EPD) er en komplet kortlægning af et produkts miljømæssige fodaftryk baseret på en detaljeret vurdering af produktets livscyklus, der er uafhængigt verificeret af en akkrediteret tredjepart.


Deklarationerne indeholder information på en standardiseret og konsekvent måde, som gør det muligt at sammenligne produkter ved at kigge på forskellige stadier i produktets livscyklus. De garanterer ikke, at et produkt er energieffektivt eller bæredygtigt, men indeholder oplysninger på en standardiseret måde, så man kan træffe et valg på et oplyst grundlag, når man skal vælge den ene løsning frem for den anden. 

Mere end
250
EPD'er i hele koncernen siden 2018
Produktspecifikke EPD'er=
2
industrigeneriske EPD'er

Hvorfor er EPD'er vigtige for ASSA ABLOY?

Hos ASSA ABLOY mener vi ikke, at bæredygtighed kun er et spørgsmål om at reducere de risici, der er forbundet med klimaændringer og urbanisering. Vi mener også, at det er et spørgsmål om at forbedre aktivers værdi på den lange bane.


Vi har derfor siden 2008 ført an på vejen mod en mere transparent og bæredygtig global industri med vores deltagelse i EPD-programmet og har fået mere end 250 miljøproduktdeklarationer i hele koncernen siden 2008. På baggrund af de internationalt anerkendte standarder ISO14025 og EN15804 bidrager vi med kreditter til certificeringen af grønne bygninger som f.eks. BREEAM eller LEED og bidrager derved til at reducere en bygnings miljømæssige påvirkning.


Arbejder du på et projekt med grønne bygninger?

 

Så vil vi gerne høre fra dig!