Grundfos har reduceret antallet af fysiske nøgler med 75 %

Grundfos er verdens største producent af cirkulationspumper, og på deres hovedsæde i Bjerringbro har 4500 medarbejdere deres daglige gang i 49 bygninger, som er fordelt på 280.000 kvadratmeter.

Da Lars Rosenlund tiltrådte stillingen som Security Manager hos Grundfos var en af hans opgaver at få udskiftet deres låsesystemer. Grunden til dette var bl.a. fordi patentet på deres låsesystemer var udløbet – og det var vigtigt for Grundfos, at de fik et bedre overblik over hvilke nøgler der var udlånt. Derudover ønskede Grundfos også at lette den daglige administration af nøgler og minimere driftsomkostningerne. 

Medarbejderne har ikke personlige nøgler længere

Med afsæt i de krav og behov som Grundfos havde, blev Ruko’s patenterede låsesystem Triton 501 og elektroniske nøgleskabe fra Traka valgt som en samlet løsning.  Løsningen fungerer ved at hver medarbejder ikke længere har deres egne personlige nøgler – og i stedet er der ved indgangene opstillet nøgleskabe, hvor medarbejderne kan hente de nøgler, som de er godkendt til.

Nøgleskabet åbnes ved hjælp af deres ID-kort, og derefter kan medarbejderen se hvilke nøgler de er godkendt til at kunne låne. Adgangen til nøglerne styres via adgangskontrolsystemet, og det er derfor nemt, sikkert og hurtigt at ændre i adgangsrettighederne, hvis fx en medarbejder taber sit kort. Og med den valgte løsning, har Grundfos sikret sig, at alle nøgler altid opbevares på Grundfos.

Lars Rosenlund fortæller: ”Vi har reduceret antallet af fysiske nøgler med 75% og samtidig er vi sikret et overblik over hvem der har hvilke nøgler. Det er altafgørende for os da vi har områder hvor vi ikke ønsker der kan komme fremmede ind.”

Som en ekstra bonus har løsningen også reduceret driftsomkostningerne. Med et elektronisk nøgleskab fra Traka kan man nemlig også se, hvor tit bilnøglerne er udlånt – og hvilke biler der bliver kørt mest i. Derfor har Grundfos også fået et rigtig godt overblik over hvilke biler der er mest udlånt – og fremadrettet vil de bruge den viden, når der skal investeres i nye biler. 

Nøgleskabene sikrer et konstant overblik over udlånte nøgler

Med deres nye låsesystem og elektroniske nøgleskabe har Grundfos altid et overblik over hvilke nøgler der er udlånt, og samtidig ved de også helt præcist hvilke medarbejdere der har lånt nøglerne. Og når arbejdsdagen er ved at nå sin ende, har Grundfos også sørget for, at deres vagt får tilsendt en e-mail, hvis der er en medarbejder som har glemt at aflevere sin nøgle. Vagten kan så derefter hurtigt kontakte den pågældende medarbejder.