Museum Lolland-Falster har fået en nemmere hverdag med et elektronisk låsesystem

Museum Lolland-Falster blev dannet i 2009/10 ved en sammenlægning af Lolland- Falsters Stiftsmuseum, Guldborgsund Museum og Rewentlow-Museet Pederstrup. Derudover har de bl.a. samlinger/udstillinger i Nykøbing Falster, Maribo og Horslunde.

Museet dækker hele Lolland og Falster, og efter sammenlægningen havde de fem låsesystemer fordelt på deres bygninger. Samtidig havde låsesystemerne forskellige sikkerhedsniveauer. Så det var blevet en administrativ tung opgave at opretholde et overblik over låsesystemerne, og over hvilke nøgler der var udlånt.   

Derfor blev det besluttet, at der skulle investeres i sikring af bygningerne. Og da flere af Museum Lolland-Falsters bygninger var fredede, var det vigtigt at den nye løsning ikke krævede, at der skulle laves større ændringer ved bygningen.

Museum Lolland-Falster valgte CLIQ™ Remote

Museet havde kig på flere forskellige løsninger, men i sidste ende faldt valget på det elektroniske låsesystem CLIQ™ Remote. Det elektroniske låsesystem kombinerer det bedste fra det traditionelle mekaniske låsesystem med ny teknologi på en avanceret platform. Og med låsesystemet kan man give adgang på afstand – via en computer som har adgang til internettet. 

Derudover er CLIQ™ Remote meget velegnet til fredede bygninger, da der ikke skal laves yderligere indgreb i døren ved installation af låsesystemet.

Den elektroniske sikring i låsesystemet sidder i cylinderen – og hver enkel medarbejder hos Museum Lolland-Falster har kun adgang de steder, som deres elektroniske CLIQ™ Remote nøgle er godkendt til. Samtidig har det også stor betydning, at Museum Lolland-Falster har fået et låsesystem hvor de nemt kan kode nøgler ud af systemet, og at man kan sætte udløbstid på nøglerne.

Medarbejderne er glade for deres nye låsesystem

Med CLIQ™ Remote har Museum Lolland-Falster fået et intelligent elektronisk låsesystem, som bl.a. har været medvirkende til at sikkerheden er blevet forhøjet. Medarbejderne er også rigtig glade for låsesystemet – og der gik ikke lang tid før de havde vænnet sig til at bruge låsesystemet. 

Faktisk gik det så stærkt med tilvænningen at en medarbejder har fortalt, at hun havde taget sig selv i at vente på den lille bib lyd som nøglen giver, inden man kan låse døren op hjemme hos sig selv.