Plejecenter Dagmargården har skabt et nøglefrit miljø med adgangskontrol

Plejecenter Dagmargården blev bygget af Skanderborg Andelsboligforening i 2014, og allerede ved projektets start var der en klar idé om at skabe et nøglefrit miljø.

Erfaringer fra andre plejecentre viste nemlig en række udfordringer med traditionelle mekaniske nøgler. Bl.a. bruger medarbejdere og beboere meget tid på at låse døre op. Desuden skaber det utryghed, når nøgler bliver væk, og tunge nøglebundter leder tankerne hen på indespærring. Denne association ønskede det hjertevarme plejecenter naturligvis ikke.

SMARTair™ blev løsningen

For at undgå de samme udfordringer, som andre plejecentre med mekaniske nøgler har, valgte man på Dagmargården at installere adgangskontrolsystemet SMARTair™ på døre og skabe, da bygningen blev opført.

Med SMARTair™ har hver beboer og medarbejder kun én nøglebrik, som de bruger til at låse alle døre op de har adgang til. Nye brikker kan nemt kodes ind i systemet, og mistede brikker kan kodes ud, så de ikke kan findes og bruges af uautoriserede personer.

Det at låse døre op er hurtigt og nemt, og med den tilknyttet døråbner kan beboerne nemt komme ind i bygningen og i deres lejligheder, uden at skulle besvære sig med at ramme et nøglehul og skubbe en dør op. Desuden er det opfattelsen, at fraværet af nøgler gør, at plejecenterets miljø virker mere åbent og frit, fordi beboere og medarbejdere nemmere kan komme rundt i bygningen.  

Hverdagen er blevet nemmere

Dagmargården er rigtig glade for SMARTair™, som har gjort deres hverdag nemmere. Som inspektør Ole Høi Sørensen fra Skanderborg Andelsboligforening siger: ”SMARTair™ giver tryghed. Man kan se, hvem der har været hvor hvornår, og der er så mange muligheder for at skræddersy systemet, så det passer lige til vores behov”. Den positive oplevelse med SMARTair™ har gjort, at Skanderborg Andelsboligforening, der stod for opførelsen af bygningen, overvejer at anvende det i andre af sine bygninger.

I øjeblikket er tilvænningen til SMARTair™ svært for et par af beboerne, hvorfor man har været nødt til at installere mekaniske cylindre i deres døre. Forventningen er dog, at efterhånden som beboerne generelt bliver mere vant til ny teknologi, vil dette problem forsvinde, og SMARTair™ vil blive installeret på alle plejecenterets døre.