Spar på omkostningerne med en lavenergi magnetlås

Med den nye lavenergi magnetlås EL580L opnår man et væsentligt mindre strømforbrug i forhold til en traditionel magnetlås. Derudover er EL580L en molenoidlås som, til forskel fra andre magnetlåse, er forsynet med en lille motor der kan koble dørgrebet til eller fra.

Som den eneste model på markedet kan EL580L bruges på både kabelførte døre og døre med trådløse installationer og den kan styres ved hjælp af et adgangskontrolsystem, timer, tastatur eller en åbningsknap. Magnetlåsen har de samme mål og elektriske indikationer som EL580 og kan udskiftes uden udskiftning af tilbehør. 

Fremtidssikring af bygninger

Installation af lavenergi magnetlåse i en bygning er en fremtidssikret investering – først og fremmest spares der omkostninger på strømforbruget. Og derudover er mulighederne og fleksibiliteten med EL580L uovertruffen.

Med EL580L kan man nemlig styre døråbningen elektronisk, og det kan gøres fra centralt hold. Alternativt kan man sørge for et tænd/sluk ur automatisk åbner døren i dagstimerne, og at dørene er låste resten af tiden. Hvis der er behov for at åbne en dør manuelt, kan dette ske fx via et tastatur med kodelås eller en traditionel nøgle. 

Funktioner og godkendelser

EL580L er en lås med retvendt funktion, dermed kan det udvendige dørgreb åbne, når der er strøm på og virker således ikke, når strømmen afbrydes. Det udvendige dørgreb er elektronisk kontrolleret. Det indvendige dørgreb åbner altid låsen – og låsen kan også åbnes med nøgle eller vridergreb.

Magnetlåsen kan anvendes på yderdøre, nødudgangsdøre og er godkendt til branddøre iht. EN 14846.