3 gode råd til at undgå indbrud i sommerferien

Sommeren er så småt ved at sænke sig over landet, og lufthavnene er godt fyldte med ferieglade mennesker. Men desværre tager tyvene ikke på ferie i samme grad som os andre – og derfor er det vigtigt at sørge for dit hjem er sikret bedst muligt mod indbrud.

I Danmark er vi plaget af flere indbrud i forhold til vores nabolande – og i sommerferien tager indbrudsstatistikken et hop opad. Derfor er det en god idé at kigge på dit hjem med en tyvs øjne, inden du pakker kufferten og drager af sted på ferie.

Til formålet har vi udarbejdet en tjekliste, som indeholder tre gode råd. Men husk på, at det er svært at sikre sig fuldstændigt mod indbrud – dog er du godt på vej hvis du følger vores tjekliste.

1. Giv dit hjem et sikringstjek

Har dit hjem svage punkter, som gør det til et oplagt mål for tyven? Oftest begår tyven indbrud via vinduer eller terrassedøren. Derfor er det oplagt at sørge for vinduerne og terrassedøren er sikret med gode og solide låse. Men låsen på hoved- og kælderdøren skal selvfølgelig også være i god stand. Læs mere om sikring af vinduer, terrassedøren eller sikring af dit hjem.

2. Kig på området omkring din bolig

Noget så simpelt som højden på din hæk kan være afgørende for, om tyven opgiver sit forehavende og begiver sig videre. En god fingerregel er, at hækken ikke bør være højere end 2 meter. Derudover skal du også sørge for, at stiger, værktøj og trillebør er bag lås og slå.

3. Organiser dig med dine naboer

Det Kriminalpræventive Råd og Trygfonden lancerede for nogle år siden Nabohjælp, som er et koncept hvor naboer kan organisere sig, og hjælpe hvis nogen fra området tager på ferie. Hjælpen kan fx udmønte sig i at din nabo parkerer sin bil i din indkørsel, sørger for at køre skraldespande ind og tømme postkassen. Dermed får man ikke indtrykket af at boligen er forladt – for et forladt hjem er nemlig et populært mål blandt indbrudstyve. Læs mere om Nabohjælp.