Gode råd til dig som er flyttet i ny bolig

Når man flytter i ny bolig, er det ret almindeligt at overtage den tidligere beboers nøgler. Men har du nogensinde tænkt over, at der muligvis kan være et større antal nøgler i omløb til din nye bolig?

Derfor er det en god idé at sørge for at udskifte låsene ved indflytning. Så er du nemlig sikker på, at det kun er dig som har adgang til din nye bolig. Og når du står overfor at skulle udskifte låsene, er det oplagt at vælge patenterede låse og nøgler.

Som hovedregel er det rigtig godt at have patenterede låse på dørene i boligen, fordi de er bore- og dirkesikre. Samtidig kan patenterede låse og nøgler kun kopieres hos godkendte Ruko forhandlere. Dermed har du en sikkerhed for, at det kun er dig som har nøgle til dit nye hjem. Hos Ruko anbefaler vi, at man sikrer hjemmet med de patenterede låsesystemer Serie 1200 eller Garant Plus. 

Kig nærmere på terrassedøren og vinduerne

En stor del indbrud i danske hjem foregår via terrassedøren og vinduerne. Derfor er det en god idé at kaste et kritisk blik på terrassedøren og vinduerne. 

På terrassedøren er det vigtigt at få sikret døren med en lås, som kan låses indvendigt. Det kan nemlig forhindre at der bliver begået indbrud ved underboring. Hvis et indbrud sker via underboring, betyder det at tyven borer direkte igennem døren, skubber håndtaget op, og åbner terrassedøren. Derfor er det en god idé at sikre døren med en lås – og til terrassedøren kan du bl.a. få en elektronisk lås fra Ruko, hvor man låser og låser op med en kode.

Samtidig bør man have også gode solide vinduer, hvor listerne omkring ikke er til at pille af. Derudover er det også en god idé at installere vindueslåse på dine vinduer – og til det formål kan du få både en mekanisk og elektronisk udgave fra Ruko.

Området omkring din bolig

Når din bolig er blevet sikret, er det på tide at kaste et blik på området omkring din bolig. Det er vigtigt at sørge for at skuret er aflåst – og at stigen ikke ligger fremme.

Derudover kan noget så simpelt som højden på hækken omkring din bolig have en betydning for om der bliver begået indbrud. Hvis hækken er høj, fx over to meter, kan tyven arbejde i fred uden at naboer kan se hvad der forgår.

Læs mere om hvordan du tyverisikrer boligen her.