Hvad kan du gøre for at forebygge indbrud?

En ny rapport fra Trygfonden og Det Kriminalpræventive Råd viser, at hver fjerde dansker frygter at blive udsat for indbrud. Samtidig fastslår rapporten også, hvilke råd der virker i forhold til effektiv indbrudssikring af hjemmet.

I Danmark har vi desværre en høj forekomst af indbrud i forhold til vores nabolande. Derfor satte Trygfonden og Det Kriminalpræventive Råd sig for at undersøge hvordan vi kan forebygge indbrud. Og eksperternes råd er klare – de peger nemlig på at politikerne bør vedtage et lovkrav om indbrudssikring, og at danskerne skal være bedre til at sikre deres hjem mod indbrud og organisere sig via Nabohjælp.

Et lovkrav om indbrudssikring vil have en positiv virkning på det høje antal af indbrud vi har i Danmark. Antallet af indbrud toppede i 2009, hvor der blev anmeldt 49.000 indbrud. Siden da er antallet af indbrud faldet, og i 2016 blev der anmeldt lidt under 32.000 indbrud. Men selvom antallet af indbrud er faldet, så er det stadigvæk på et højt niveau. I 2015 blev der nemlig for hver 6. indbrud begået i Danmark, kun begået 2 i Sverige.   

I Holland og England har de allerede vedtaget et lovkrav om indbrudssikring i nybyggeri af boliger. Det har betydet, at antallet af indbrud i de to lande er reduceret markant – og faktisk er indbrudsraten blevet halveret.

Bedre og mere effektiv sikring af hjemmet

Men hvordan er det så, at vi bliver bedre til at sikre vores hjem mod indbrud? Michael Friis, Ruko’s administrerende direktør udtaler: ”Som rapporten også peger på, så gør effektiv sikring af hjemmet en forskel. Derfor er det en god idé at gøre det svært for tyven – og det kan du gøre, hvis hjemmet er sikret med gode patenterede låse på hoved- og kælderdøren. Derudover anbefaler Ruko også, at du sikrer terrassedøren og vinduerne med låse. På den måde sørger du nemlig for, at to af tyvens foretrukne indgangsveje er sikret på bedst mulige vis – og det kan muligvis få tyven til at opgive sit forehavende.”

Til sikring af hoved- og kælderdøren anbefaler Ruko de patenterede låsesystemer Garant Plus og Serie 1200. Til sikring af terrassedøren og vinduerne kan du både få elektroniske- og almindelige låse. Læs mere om sikring af terrassedøren og vinduerne.

Hvis du ønsker at skifte den velkendte nøgle ud med en elektronisk løsning, så er Yale Doorman et oplagt valg. Låsen kan bl.a. integreres med Verisure, og styres via en app på telefonen.

Hvis du er i tvivl om hvor godt dit hjem er sikret, så kan du tage kontakt til din lokale låsesmed. Låsesmeden kan nemlig hjælpe dig med et sikringstjek.

 

Kilde: Det Kriminalpræventive Råds rapport: Hvad virker – viden om indbrud og indbrudsforebyggelse i private hjem i Danmark