Ruko hilser nyt lovforslag om indbrudssikring velkommen

I Danmark har vi en høj forekomst af indbrud i forhold til vores nabolande. Det vil et flertal i folketinget nu gøre noget ved. Derfor er der foreslået en ny indbrudspakke, som bl.a. har til formål at ændre på bygningsreglementet, så tyverisikring af døre og vinduer fremover bliver et lovkrav.

I andre lande er det faktisk allerede et krav i bygningsreglementet, at døre og vinduer i nye bygninger skal være tyverisikret. I England er antallet af indbrud faldet med 60 procent, siden der blev indført et krav om, at det skal tage mindst fem minutter at bryde en dør eller et vindue op. Og i Holland er antal af indbrud halveret, efter de indførte et krav om, at det skulle tage mindst tre minutter at bryde døre og vinduer op.   

Her i Danmark ønsker flertallet i folketinget et indføre krav om, at døre og vinduer skal være så godt sikrede, at det vil tage en indbrudstyv mindst 3 minutter at brække dem op. Kravet skal gælde for alle nybyggerier og ved større renoveringer af gamle bygninger.

Sikring af døre og vinduer gør en forskel for danske hjem

Forslaget om den nye indbrudspakke er en yderst god nyhed, for det er i fællesskab at vi kan få vendt den kedelige tendens med den høje forekomst af indbrud i Danmark.

Michael Friis, Ruko’s administrerende direktør, udtaler;  ”Den mest effektive sikring mod indbrud er at sikre boligen med gode og solide låse på døre og vinduer. Det kan gøre en stor forskel – og hvis det bliver vedtaget som et lovkrav, kan det være med til at nedbringe antallet af indbrud i Danmark.”

Og der er faktisk flere undersøgelser, som viser at indbrudssikring kan have en god forebyggende effekt. Ifølge Det Kriminalpræventive Råd er der flere undersøgelser, som peger på, at indbrudssikring af bygninger kan sænke antallet af indbrudsforsøg med op til 20 procent – og antallet af gennemførte indbrud med op til 50 procent.

Kilder: dr.dk og og Det Kriminalpræventive Råd