Ruko lancerer beslag til flugtveje

Når en flugtvej forsynes med el-lås, er det ekstra vigtigt at beslag og el-lås fungerer godt sammen – og at de enkelte dele ikke har detaljer, der modvirker hinanden.

Derfor har Abloy udviklet dørgreb og panikbeslag, som

  • El-låsene er certificeret med
  • El-låsene præsterer optimalt med

Dette gælder både for el-låse til nødudgange DS EN 179 og el-låse til panikudgange DS EN 1125.

Exit-dørgreb til flugtveje DS EN 179

Abloy el-låse er testet og godkendt med Exit-dørgreb Inoxi, så det samlede beslagsæt lever op til DS EN 179 og er dermed en godkendt flugtvejsløsning.

Exit-dørgrebet er forsynet med returfjeder og når det indgår i den samlede løsning opnås en længere levetid for hele låse-enheden, da vitale dele i låsekassen ikke stabiliserer grebet alene. Stabiliseringen deles nu mellem Exit-dørgrebet og de mekaniske returfjedre i el-låsen.

Dørgrebet har returfjeder og er fremstillet af rustfrit stål, så det er slidstærkt og rengøringsvenligt. Det kan holde til brug på steder hvor døren åbnes mange gange dagligt. Det u-formede design falder fint sammen med Ruko’s flotte beslagserier Ruko-Line og ScanFlex.

Panikbeslag til flugtveje DS EN 1125

Abloy el-låse er testet og godkendt med PBE panikbeslag så det samlede beslagsæt lever op til DS EN 1125 og er dermed en god­kendt flugtvejsløsning. Panikbeslaget kan åbne døren ved et let pres, ligegyldigt hvordan det rammes. 

Det betyder bl.a., at selvom en flygtende person bliver mast bagfra og rammer beslaget skævt eller i den ene side, åbner døren alligevel. Panikbeslaget er godkendt til døre med tung trafik samt til brandklassificerede døre (se altid låsens manual for specifikke typer af branddøre).