Sådan undgår du indbrud i påsken

Påsken er lige rundt om hjørnet – og det betyder også at mange danskere drager af sted på påskeferie. Men det gør tyvene desværre ikke, og derfor er det en god idé at kigge på, hvordan du sikrer dit hjem bedst muligt.

I Danmark har vi en høj forekomst af indbrud, og den kurve tager et hop opad i påsken. Så derfor er det en god idé at tage et kig på sikringen af hjemmet, inden du tager på påskeferie. Dog er det svært at sikre sig fuldstændigt mod indbrud – men hvis du følger vores tjekliste er du godt på vej.

Kig på dit hjem med en tyvs øjne

Det er altid en god idé, at kigge på dit hjem med en tyvs øjne. Er der nogen svage punkter på boligen? Hvis vinduerne eller terrassedøren fx har set bedre dage, bør du udskifte dem. Og derudover er det også oplagt at sikre vinduerne eller terrassedøren med en lås, som kan låses indefra.

Samtidig kan noget så simplet som højden på din hæk være afgørende for, om tyven opgiver sit forehavende. For hvis hækken er høj, fx over 2 meter, vil tyven kunne arbejde i fred og ro.

Har dine låse mange år på bagen?

Hvis din lås er af en ældre årgang, så er der sandsynlighed for, at teknologien bag låsen ikke længere er tidssvarende. Et eksempel på dette er en lås, med den dertilhørende nøgle med det runde hoved. Teknologien bag denne type af lås og nøgle er fra 1930erne – og er ikke længere tidssvarende.

Derfor bør du opgradere sikring af hjemmet, hvis du er indehaver af nøglen med det runde hoved. Til sikring af private hjem anbefaler Ruko låsesystemerne Serie 1200 eller Garant Plus. Og hvis du er klar til at vinke farvel til den gode velkendte mekaniske nøgle, så kan du også vælge de elektroniske låse Yale Doorman eller Yale Easy.

Organiser jer via nabohjælp

Det Kriminalpræventive Råd og Trygfonden lancerede for nogle år siden Nabohjælp, som er et koncept hvor naboer kan organisere sig, og hjælpe hvis nogen fra området tager på ferie.

Hjælpen kan fx udmønte sig i at din nabo parkerer sin bil i din indkørsel, sørger for at køre skraldespande ind og tømmer postkassen. Dermed får man ikke indtrykket af at boligen er forladt – for et forladt hjem er nemlig et populært mål blandt indbrudstyve.