Sådan vælger du låsesystem

Når du som erhvervsdrivende står over for at skulle vælge et låsesystem, er der flere ting der skal tages stilling til. Blandt andet skal du sikre, at bygningerne lever op de sikringskrav, som dit forsikringsselskab stiller.

Hvis sikringen ikke lever op til kravene, så kan du nemlig risikere ingen eller reduceret erstatning ved indbrud. Og det er ærgerligt at stå over for det – så derfor er det en god idé at sørge for jeres bygninger lever op til sikringskravene.

Attraktive varer betyder der er højere krav til sikringsniveauet

Der er i alt seks sikringsniveauer hvor det er nøje beskrevet, hvilke krav der er til fx låsesystemer, gitre og elektronisk overvågning mv. Sikringsniveau 10 er det laveste, og sikringsniveau 60 er det højeste.  

Som hovedregel vil kravet til sikringsniveauet være højere, hvis forsikringsselskabet kategoriserer dine varer som værende attraktive over for indbrudstyve. I sikringsniveau 60 er der bl.a. placeret musikinstrumenter, IT-, foto-, TV-, radio- og videoudstyr.

Derudover skal du også altid sørge for at anvende en certificeret installatør til at montere sikringen på bygningen. Og du skal også have en installationserklæring fra installatøren, som dokumenterer at sikringen af bygningen er udført i henhold til sikringsniveauet.  

Hvorfor er det en god idé at vælge et patenteret låsesystem

Uanset hvilket sikringsniveau bygningen er placeret i, så er det altid en god idé at vælge et patenteret låsesystem. På den måde er du nemlig sikker på, at der ikke kommer uautoriserede nøgler i omløb – fordi nøgler kan kun kopieres hos godkendte Ruko forhandlere.

Ruko tilbyder forskellige patenterede låsesystemer til sikring af erhverv. Hvis du har behov for forskellige sikringsniveauer på dørene i bygningen, så er Triton 501 låsesystemet det rigtige valg for dig – for her kan man kombinere tre sikkerhedsniveauer i ét og samme låsesystem. Hvis behovet for sikring på dørene er de samme, så er Merkur 401 låsesystemet et oplagt valg. Her får du et fleksibelt låsesystem med et godt sikkerhedsniveau.

Læs mere om vores låsesystemer Triton 501 og Merkur 401.