3 ting du ikke må gøre for at optø frosne låse

/global/scaled/1000x435x0x0x1000x435/Local-assaabloyopeningsolutionsDK-Nyheder-2018-Frosne låse - 1000x435.jpg

Vinteren er for alvor kommet til Danmark med alt sin sne og kulde. Det betyder nattefrost, hvilket kan medføre frosne låse, som umuliggøre at låse den op og kan betyde knækkede nøgler. Det betyder, at den skal tøs op igen.

1: Du skal ikke komme varmt vand i låsen

Hvis du vågner en morgen og dine låse er frosset til, så kan de være fristende at bruge varmt vand til at tø den op, da det virker som en nem måde at tø låsen op på. Vi anbefaler dog, at du lade være med at bruge denne metode, da det kan gøre mere skade end gavn. Det medfører, at dine låse fryser til igen, og så er du lige vidt.

2: Lad være med at puste varm luft ind i nøglehullet

Det kan også være fristende at puste varm luft ind i nøglehullet for på den måde at prøve at tø den op. Denne metode vil vi dog heller ikke anbefale. Den varme luft kan medføre, at der dannes rim inde i låsen, som bliver til ny is inde i låsen.   

3: Undgå at spraye låsen med olie

Det sidste du skal undgå er, at spraye låsen med olie, da det ikke er velegnet til låsecylindre. Det kan medføre at stifterne inde i låsecylinderen kan komme til at klistre, så de ikke længere står i hak med nøglen. Det kan have den konsekvens, at du ikke vil kunne åbne døren.

Hvad skal du gøre i stedet?

Vi anbefaler i stedet, at du bruger vores Lock Cleaner De-Icer spray, som er specielt fremstillet til at optø frosne låse. Den anvendes ved, at du placerer spraydåsens plasticrør i nøglehullet og sprayer et par sekunder. Efter at du har afrimet låsen med De-Icer spray, skal du spraye dem med ASSA ABLOY låsespray for at minimere risikoen for, at de fryser til igen.

Vi har lavet en guide til, hvordan du gør dine låse klar til vinteren. 

Du kan købe både ASSA ABLOY Låsespray og vores Lock Cleaner De-Icer spray hos vores forhandlere.

Find din nærmeste forhandler