Er du sikret imod indbrud i sommerferien?

/global/scaled/4752x2067x1x661x1000x435/Local-assaabloyopeningsolutionsDK-Nyheder-2018-sikring-af-hjemmet-i-sommerferien.jpg

Sommeren er så småt ved at sænke sig over landet, og lufthavnene er godt fyldte med ferieglade mennesker. Hvilket betyder at flere hjem står tilbage uden beboere. Derfor er det vigtigt at sørge for, at dit hjem er sikret bedst muligt mod indbrud, inden du drager afsted på ferie.

I Danmark er vi plaget af flere indbrud i forhold til vores nabolande – og i sommerferien tager indbrudsstatistikken et hop opad, da tyvene desværre ikke holder ferie i samme grad som os andre. Det kan derfor være en god idé, at komme tyvene i forkøbet, inden du efterlader dit hjem i længere tid.

Til at undgå uønskede gæster, mens du er på ferie, har vi udarbejdet en tjekliste, som indeholder fire gode råd. Men husk på, at det er svært at sikre sig fuldstændigt mod indbrud – dog er du godt på vej, hvis du følger vores tjekliste.

1. Giv dit hjem et sikringstjek

Har dit hjem svage punkter, som gør det til et oplagt mål for tyven? Oftest begår tyven indbrud via vinduer eller terrassedøren. Derfor er det oplagt at sørge for, at vinduerne og terrassedøren er sikret med gode og solide låse. Men låsen på hoved- og kælderdøren skal selvfølgelig også være i god stand. Læs mere om sikring af dit hjem her.

2.  Nye låse til din bolig

Når man flytter i ny bolig, er det ret almindeligt at overtage den tidligere beboers nøgler. Derfor er muligheden, for at et større antal nøgler, kan være i omløb til din nye bolig, stor. Det kan derfor være en god idé at udskifte dine låse inden du tager på ferie. Hvis din bolig samtidig har den klassiske runde hovednøgle, så er det en rigtig god idé at skifte til en mere sikker løsning, i form af en patenteret lås med bore- og dirkesikring, som især er velegnet til yderdørene i din bolig. Du kan læse mere om vores forskellige låse og deres sikkerhedsniveau her. 

3. Kig på området omkring din bolig

Noget så simpelt som højden på din hæk kan være afgørende for, om tyven opgiver sit forehavende og begiver sig videre. En god tommelfingerregel er, at hækken ikke bør være højere end 2 meter. Derudover skal du også sørge for, at ting som en tyv kan bruge til at begå indbrud som stiger, værktøj og trillebør er bag lås og slå.

4. Organiser dig med dine naboer

Det Kriminalpræventive Råd og Trygfonden lancerede for nogle år siden Nabohjælp, som er et koncept, hvor naboer kan organisere sig og hjælpe, hvis nogen fra området tager på ferie. Hjælpen kan fx bestå i, at din nabo parkerer sin bil i din indkørsel, sørger for at køre skraldespande ind og tømmer postkassen. Dermed får man ikke indtrykket af, at boligen er forladt – for et forladt hjem er nemlig et populært mål blandt indbrudstyve. Læs mere om Nabohjælp.

5. Få dit hjem til at se beboet ud

Mens du er på ferie er det en god ide at få dit hjem til at se beboet ud. Det kan fx være ved at lave lidt rod, lad noget opvask stå fremme eller sætte en timer på dine lys, så de tændes om aftenen.