Forøg dit hospitals sikkerhed med elektronisk adgangskontrol

Det er normalt på danske hospitaler, at der er forholdsvis fri bevægelighed. Det sætter nogle høje krav til sikkerheden på hospitaler, og derfor kan der være mange sikkerheds- og omkostningsmæssige fordele for hospitaler ved at opgradere til et elektronisk adgangskontrolsystem.

Få kontrol over hvem der har adgang til hvilke områder på hospitaler

Når først personer er kommet ind på et hospital, kan de med meget få undtagelser bevæge sig rundt til de forskellige afdelinger. Derfor kan det være svært at holde styr på, hvem der kommer og går i løbet af dagen. Det sætter høje krav til sikkerheden. Hospitaler skal på den ene side være åbne for alle, men der er også områder på et hospital, hvor kun personalet, eller dele af personalet må få adgang til. 

Elektronisk adgangskontrol kan løse disse udfordringer, da det kan bruges til at begrænse adgangen til specifikke dele af hospitalet. Der er det fx nemt at holde styr på, hvem der har adgang til hospitalet, samt bestemme hvilke områder de skal have adgang til, og hvornår de skal have adgang.

Personalet behøver ikke en masse nøgler for at kunne komme ind forskellige steder på hospitalet. I stedet behøver de kun et adgangskort til at bevæge sig rundt, og adgangskortet kan kodes, så det kun kan åbne de døre, som medarbejderen har brug for adgang til.  

Opret tidsbestemte adgangskort

En anden fordel med elektronisk adgangskontrol er, at det er muligt at kode et adgangskort, så det kun virker i nogle bestemte timer i døgnet. Det er en god løsning, hvis der er personer, der ikke skal have adgang til hospitals bygningerne hele tiden, eller som kun skal have adgang til dele af hospitalet. Det kan fx være rengøringspersonalet eller håndværkerne, som kun skal have adgang til hospitalet i et bestemt tidsrum. 

Spar på omkostninger og ressourcerne

Udover de sikkerhedsmæssige fordele, kan der også være mange omkostninger at spare for hospitaler på at opgradere til et elektronisk adgangskontrolsystem. På steder hvor der er mange ansatte, sker det nogle gange at mekaniske nøgler bliver væk. Det kan have store konsekvenser på et hospital, hvor der er flere zoner kun dele af personalet har adgang til. Med et mekanisk låsesystem ville det betyde, at man højst sandsynligt ville være nødt til at bruge mange omkostninger på at omkode låsecylindre.

Med elektronisk adgangskontrol bliver denne proces meget nemmere og mindre ressourcekrævende. Hvis der mistes et adgangskort, kan man i stedet nøjes med at deaktivere det adgangskort, der er blevet mistet.

Når der kommer nye medarbejdere, kan de nemt blive oprettet i systemet. Det samme hvis der er nogle medarbejdere der stopper på arbejdspladsen. Det tager maks. 2 minutter at kode et nyt adgangskort eller at deaktivere et eksisterende. 

Hvordan virker et elektronisk adgangskontrolsystem?

Der sættes en dørlæser på hver dør, og hver dør er kodet, så den ved, hvilke kort og nøglebrikker, der har adgang til døren. Der er fx nogle ansatte, der skal have adgang til områder af hospitaler, som andre ansatte ikke skal have adgang til. Med hver sit individuelle adgangskort kan personalet få adgang til lige præcis de områder, som de har behov for.

Hvilke adgangskontrolsystem anbefaler vi til hospitaler?

Til hospitaler anbefaler vi adgangskontrolsystemet ARX. ARX er perfekt til hospitaler, da systemet er nemt at installere og administrere, og derfor er meget omkostnings effektivt. Det giver stor sikkerhed på hospitalet for både patienter, besøgende og medarbejdere, og beskytter samtidig de områder, som ikke alle skal have adgang til.  

Systemet giver stor fleksibilitet i forhold til, at det kan installeres i hele hospitalsbygningen, eller kun i de dele af bygningen, hvor det er nødvendigt.  

ARX giver også mulighed for integration af andre moduler som fx mødebooking, alarm og kantinekøb.

Læs mere om ARX adgangskontrol