Første nominerede til Årets Lærling 2018 er blevet fundet

Torsdag d.17. maj 2018 var en solskinsrig festdag på TEC i Ballerup, hvor stolte familiemedlemmer, undervisere og repræsentanter fra Dansk Metal, Låsesmedeforeningen og ASSA ABLOY, var samlet for at fejre årets første kuld af nyuddannede låsesmede.

TEC Ballerup er den eneste skole i Danmark, hvor man kan uddanne sig til låsesmed – et område i rivende udvikling. ”Låsesmedeuddannelsen er en rigtig spændende uddannelse, og de nye låsesmede kommer til at begive sig ind på et område, der er under konstant udvikling, og som hele tiden vil byde på nye og spændende udfordringer.” udtaler uddannelsesleder på TEC, René Dyrby Carlson, før spændingen endelig udløses og de færdiguddannede låsesmede får overrakt deres diplomer.  

Årets første Holdets Lærling

Hvert år færdiguddannes 2 til 3 hold låsesmede fra TEC i Ballerup, og i den forbindelse kigger vi altid forbi, for i samarbejde med TEC at kåre Holdets Lærling. Holdets Lærling udvælges af TEC, der i særlig grad lægger vægt på faglig dygtighed, sociale kompetencer og personlighed, når vinderen skal findes.

I år går titlen som årets første Holdets Lærling til Thomas Sander Busch, der igennem sit uddannelsesforløb har gjort særligt indtryk på underviserne: ”Thomas har en faglig stolthed. Han stiller sig ikke tilfreds med hvad som helst og det er han heller ikke bange for at udtrykke. Men det er en god ting, det betyder nemlig også at Thomas altid leverer et bundsolidt stykke arbejde. Derudover har han humor, og så er han en rigtig god kammerat. Derfor fortjener Thomas også sin titel som Holdets Lærling.” udtaler faglærer på låsesmedeuddannelsen, Peter Henriksen.

Thomas selv var overrasket over hæderen: ”Jeg er glad for, at det var mig der vandt, særligt når man tænker på, hvem jeg var oppe imod” fortæller han med et smil, mens han refererer til sine dygtige medstuderende.

Nominering til Årets Lærling

Med titlen som Holdets Lærling er Thomas også den første nominerede i konkurrencen om den prestigefyldte pris Årets Lærling. Vi har et ønske om at udbrede kendskabet til låsesmedeuddannelsen, og uddeler derfor hvert år prisen som Årets Lærling til én af de to til tre årlige vindere af Holdets Lærling. Med prise følger en forgyldt hængelås, samt en rejse til et selskab i ASSA ABLOY koncernen, så det er bestemt en pris, der er værd at stræbe efter. Den endelige vinder af prisen som Årets Lærling udpeges af undervisere på TEC i Ballerup på baggrund af samme kriterier som Holdets Lærling, nemlig; faglig dygtighed, sociale kompetencer og personlighed.

Vi ønsker Thomas Sander Busch og hans nyuddannede studiekammerater stort tillykke med de flotte resultater, og alt held og lykke med deres fortsatte karriere inden for låsesmedebranchen.