Gode råd til at undgå indbrud i påsken

Vi kan skimte påskeferien ude i horisonten. Og med det vinterlige vejr der har været i landet de seneste par uger, er der flere som benytter chancen til at smutte på en velfortjent påskeferie. Men desværre holder tyvene ikke ferie – og derfor er det en god idé, at kaste et blik på hvor godt boligen er sikret inden du drager af sted på ferie.

Indbrudsraten er faldet i Danmark over de seneste par år – men desværre er den stadigvæk væsentlig højere end vores tyske og svenske naboer. Derfor er det oplagt at kaste et blik på boligen, og finde ud af, om der evt. er nogle svage punkter på boligen som vil friste indbrudstyvene.

Til formålet har vi udarbejdet denne tjekliste med tre punkter. Dog er det svært at sikre sig fuldstændigt mod indbrud – men med vores tjekliste er du godt på vej.

Hvor gamle er dine låse?

Hvis du har låse af en ældre årgang, er der en sandsynlighed for at teknologien bag låsen ikke længere er tidssvarende. Et eksempel på det er nøglen med det runde hoved som er baseret på en teknologi fra 1930erne.

Derfor er det en god idé at udskifte låsene til et patenteret låsesystem. Til private anbefaler vi låsesystemerne Serie 1200 og Garant Plus. Hvis du er klar til at vinke farvel til den mekaniske nøgle kan du også vælge de elektroniske låse Yale Doorman og Yale Easy.  

Giv indtryk af at der er nogen hjemme

En tyv foretrækker at bevæge sig ubemærket rundt, og det er derfor oplagt at sørge for det ikke kan lade sig gøre. Det kan du bl.a. gøre ved at installere lysfølere udendørs, som bliver aktiveret når nogen går op til huset.

Og når du alligevel er i gang med at installere lysfølere, så husk og kombiner det med tænd/sluk ure indendørs, som kan styre lyset. Tænd/sluk ure kan købes i de fleste byggemarkeder til en rimelig pris.

Organiser dig med naboerne

Det Kriminalpræventive Råd og Trygfonden lancerede for nogle år siden Nabohjælp, som er et koncept hvor naboer kan organisere sig, og hjælpe hvis nogen fra området tager på ferie.

Hjælpen kan fx udmønte sig i at din nabo parkerer sin bil i din indkørsel, sørger for at køre skraldespande ind og tømmer postkassen. Dermed får man ikke indtrykket af at boligen er forladt – for et forladt hjem er nemlig et populært mål blandt indbrudstyve.