Himmelev Gl. Præstegård har skabt et nøglefrit miljø med adgangskontrol

Himmelev Gl. Præstegård er et friplejehjem, som har adresse i Roskilde. Det at være et friplejehjem betyder, at alle kommuner har mulighed for at henvise til pladser på hjemmet – og det betyder at borgere i hele landet har mulighed for at søge om en plads. Derudover er der på plejehjemmet fokus på at skabe et hjem, hvor det er rart at være, og hvor alle føler sig velkomne.

Gennem den seneste tid har Himmelev Gl. Præstegård gennemgået en omfattende renovering – og der er blevet bygget et helt moderne og flot plejehjem med dertilhørende seniorboliger. Derfor skulle de også opgradere sikringen af plejehjemmet og seniorboligerne – og der faldt valget på et adgangskontrolsystem fra ASSA ABLOY.

Valget faldte på SMARTair adgangskontrol

Himmelev Gl. Præstegård valgte SMARTair™ adgangskontrolsystemet, som er blevet installeret på dørene i de nye bygninger.  Med SMARTair har hver medarbejder og beboer har fået en nøglebrik, som de kan bruge til at låse de døre op, som de har adgang til.

Samtidig kan nye nøglebrikker nemt kodes ind i systemet, og hvis en beboer eller medarbejder skulle miste sin nøglebrik kan de nemt kodes ud. Dermed er der ikke nogen risiko for at nøglebrikken skulle blive fundet og brugt af personer, som ikke har adgang til bygningen.

En af de helt store er bl.a. at SMARTair er meget brugervenligt, og nemt at administrere. Trine Ravn Christensen, som er sekretær og administrator af systemet fortæller: ”Vores adgangskontrolsystem har gjort hverdagen meget nemmere. Hvis man fx mister en nøglebrik, kan den hurtigt kodes ud af systemet. Det er dermed nemt og hurtigt at genoprette sikkerheden på plejehjemmet. Og hvis det tager kun to minutter at oprette en ny nøglebrik i systemet. Derfor bruger jeg også væsentligt mindre arbejdstid på at administrere systemet. Det er smart. Men det hedder jo også SMARTair.”

Personale og medarbejdere er glade for systemet

På Himmelev Gl. Præstegård er de meget glade for SMARTair, som har gjort deres hverdag nemmere. Adgangskontrolsystemet er bl.a. med til at sikre at de altid har et overblik over hvem der har adgang til plejehjemmet – og det har øget sikkerheden.

Samtidig er SMARTair også en fremtidssikret investering, som kan spare omkostninger på den lange bane. Hvis en nøglebrik skulle forsvinde, er det nemt at kode den ud af systemet – og omkostningerne til omlægning af låsecylindre er ikke længere nødvendigt.