Nyt EPD-bibliotek gør det lettere at være grøn

ASSA ABLOY har siden 2008 gjort meget for at skabe en mere bæredygtig og transparent industri gennem sin deltagelse i EPD-programmet. Igennem årene er det blevet til mere end 250 produktspecifikke EPD-certificeringer, der alle kan hjælpe med at skaffe bedre indblik i produkternes miljømæssige påvirkning.

For at gøre det nemt for vores kunder, at få et overblik over de mange produktspecifikke EPD’er, lancerer vi nu et online EPD-bibliotek, med en oversigt over EPD’er for ASSA ABLOY-produkter på det danske marked. Med lanceringen af et online EPD-bibliotek, kan alle lige fra arkitekter, producenter og entreprenører til alment interesserede kunder således hente EPD’er for en lang række af vores produkter. ”EPD-biblioteket er en spændende nyhed for os, og en oplagt mulighed for at skabe mere transparens overfor vores kunder” udtaler Martin Krohn, leder af vores Arkitektrådgivning.

Din mulighed for at træffe informerede produktvalg

Men hvad er en EPD egentlig? Til de som ikke har hørt om EPD’er før, er en EPD - på dansk kendt som en miljø-produktdeklaration - en omfattende, international rapport, der dokumenterer, hvordan et produkt igennem hele dets livscyklus påvirker miljøet. En EPD fortæller livscyklushistorien for ​​et produkt i en rapport, der fokuserer på information om produktets miljømæssige påvirkninger, såsom eksempelvis produktets globale opvarmningspotentiale, grad af ozonnedbrydning og eventuelle vandforurening. En EPD kan derudover omfatte produktpåvirkninger, såsom ændringer i anvendelse, potentielle toksicitetsrisici, samt virksomhedernes miljøinitiativer. En EPD er kun gyldig, hvis den lever op til ISO 14025.

EPD'er rangerer ikke produkter, og blot fordi et produkt har en EPD, betyder det ikke nødvendigvis at miljømæssige kriterier er blevet opfyldt. En EPD må derfor betragtes som et oplysningsværktøj, der hjælper arkitekter, entreprenører og producenter til at danne sig et overblik over produkters miljøpåvirkning og eventuelle bæredygtige kvaliteter, så de har bedre mulighed for at træffe informerede produktvalg.

Gør dit byggeprojekt lidt grønnere med ASSA ABLOY

Med EPD-certificerede løsninger fra ASSA ABLOY kan du gøre dit byggeprojekt grønnere og reducere dets miljømæssige fodaftryk. Hvis du er blevet nysgerrig efter at kigge vores EPD-bibliotek igennem, kan du læse mere HER. Vi vil løbende sørge for, at EPD-biblioteket bliver opdateret, så du altid kan finde en opdateret oversigt.