Sådan kommer du i gang med adgangskontrol

Overvejer du at investere i et adgangskontrolsystem? Så er det oplagt at få godt styr på projektet fra start af, da man på den måde kan sikre, at du får mest muligt ud af investeringen på længere sigt.

Det er meget udbredt at investere i adgangskontrolsystemer  her i Danmark – og med god grund. For en virksomhed, skole eller kommune får med det samme et højere sikkerhedsniveau, når adgangskontrolsystemet er installeret.

Samtidig sparer man også på driftsomkostningerne i forhold til et mekanisk låsesystem. Et eksempel kunne være, hvis en medarbejder mistede sin nøgle – så kunne det kræve at man skulle omlægge et større antal låsecylindre. Dette er ikke nødvendigt med et adgangskontrolsystem – for her kan man bare kode det tabte adgangskort ud af systemet med det samme. 

Inden du tager en endelig beslutning om at investere i et adgangskontrolsystem, er det en rigtig god idé at få godt styr på projektet fra start af. Til det formål har vi udarbejdet nogle gode råd til hvordan det gøres bedst muligt.  

Fastlæg bygningens sikringsniveau

Et adgangskontrolsystem er udviklet med fokus på sikkerhed og fleksibilitet – og du får altid et komplet overblik over hvem der kommer og går. Der findes forskellige udgaver af adgangskontrolsystemerne – og du kan få alt fra et enkelt stand alone system til et avanceret system, som kombinerer adgangskontrol og tyverialarm i et og samme system. 

Derfor er det vigtigt at fastlægge hvilket sikringsniveau, bygningnen har behov for. Her er det oplagt at kigge på hvilke værdier, varer og information bygningen indeholder. Det skal så sammenholdes med hvilke typer af medarbejdere, eksterne leverandører og besøgende, der skal have adgang til bygningen.

Hvem skal installere adgangskontrolsystemet?

Når du har fastlagt bygningens sikringsniveau, er næste skridt at finde en installatør, som kan hjælpe dig med installationen. Her kan I sammen fastlægge, hvor meget hjælp I har brug for i opstartsfasen – og her kunne hjælpen udmønte sig i at få programmeret adgangskort, lære adgangskontrolsystemet at kende, samt oplæring af de medarbejdere, som skal administrere adgangskontrolsystemet.

Samtidig skal du også huske at kaste et blik på bygningsreglementet, som er en bekendtgørelse, der forklarer hvilke krav byggeloven stiller til forskellige typer af bygninger. Her kan der, alt efter hvilken type din bygning er katagoriseret som, være stillet nogle forskellige krav til bl.a. konstruktions- og brandmæssige krav, som din installatør skal tage højde for inden adgangskontrolsystemet bliver installeret.

Hos ASSA ABLOY ved vi, at vores kunder har forskellige krav til sikring af bygninger. Derfor har vi flere forskellige adgangskontrolsystemer i vores produktportefølje – og dem kan du læse mere om HER.