Ved du, hvor mange nøgler, der er i omløb i din boligforening? Og hvem, der har nøgler til hvad? Hvis ikke, så er det på tide at opgradere sikkerheden.

/global/scaled/5616x2443x0x1724x1000x435/Local-assaabloyopeningsolutionsDK-Nyheder-2019-Sønderborg boligforening.jpg

Hvis ikke, så er det på tide at opgradere sikkerheden.

Moderne adgangskontrol- og låsesystemer øger ikke bare sikkerheden, men gør også hverdagen nemmere i boligforeninger. Vi har listet de tre største fordele ved hhv. adgangskontrol og låsesystemer i boligforeninger. Så er du klædt godt på, når I vælger at opgradere jeres sikkerhed.

Fordele ved adgangskontrol

  • Nemt at administrere adgangsrettigheder – En nøglebrik til det hele

Det er tidskrævende at administrere ud- og indlevering af mekaniske nøgler til beboerne i en boligforening. Samtidig er der også omkostninger forbundet ved tab af nøgler, og for beboerne kan det også være irriterende at skulle bære rundt på flere nøgler for at få adgang til alle fællesområder.

Med et adgangskontrolsystem er det muligt for beboere at nøjes med en nøglebrik for at få adgang til de områder, som de har behov for. Det er for eksempel muligt, at den samme nøglebrik kan bruges til alle fællesområder samt til opgangsdøren.

Hvis der flytter en ny beboer ind, er det nemt og hurtigt for administratoren at kode en nøglebrik til vedkommende. Når en beboer flytter ud, deaktiveres brikken bare i systemet, så det undgås, at der er nøgler i omløb, der ikke er styr på.  

  • Muligt at lave tidsbestemte nøglebrikker

Hvis der er områder, som personer kun må have adgang til i bestemte perioder, er det nemt at kode en brik til formålet. Det kunne fx være til håndværkere, der skal have adgang til nogle specifikke steder i foreningen, men som ikke skal kunne komme ind på alle områder. Det kan også være til fællesområder, hvor der ikke skal være adgang hele tiden.   

  • Hold styr på, hvem der har haft adgang

Med et adgangskontrolsystem er det muligt at se i systemet, hvem der har været inde på hvilke områder på hvilke tidspunkter, så du kan holde styr på, om der har været uvedkommende personer på foreningens område.

Fordele ved låsesystemer

  • Patenterede låsesystemer – hvor nøgler ikke frit kan kopieres

Det er desværre sjældent, at de gamle mekaniske låsesystemer bliver udskiftet, og derfor har mange boligforeninger i dag nøgler, hvor patentet er udløbet, hvilket betyder, at de frit kan kopieres. Derfor er sikkerheden blevet meget lav, hvorfor vi ikke anbefaler dem til yderdøre, da det også er forholdsvis nemt for indbrudstyve at bryde dem op.

Ved at skifte til et nyt patenteret låsesystem sikrer du dig, at foreningen har et sikkert låsesystem, der er sikret mod fri nøglekopiering i flere år fremover.  

Du kan se et overblik over vores patenterede låsesystemer her.

  • Én nøgle til det hele

Hvis foreningen har et gammelt låsesystem, så betyder det ofte, at beboerne i foreningen skal have flere nøgler for at få adgang til både opgangsdør, hoveddør, kælderdør, postkasse osv. Med et mere moderne låsesystem er der mulighed for, at beboerne kan få en nøgle, der giver adgang til det hele.  

  • Mulighed for at definere forskellige sikkerhedsniveauer

I boligforeninger kan der være nogle låse, der ikke har brug for så høj sikkerhed som andre. Vaskekælderen eller postkassen behøver i flere tilfælde ikke at have samme høje sikkerhedsniveau som opgangsdøren, døre til kælderen eller dørene til beboernes private hjem. Med ældre låsesystemer vil det ofte medføre, at beboerne skal have flere nøgler.

Et moderne låsesystem gør det muligt at justere sikkerhedsniveauet på de forskellige døre, men stadig bruge den samme nøgle. Et låsesystem kan fx have tre forskellige sikkerhedsniveauer, så yderdøre kan have det højeste sikkerhedsniveau, og vaskekælderen og andre fællesområder kan have et andet sikkerhedsniveau.

Læs mere om vores fleksible låsesystemer her.