Vejle Friskole har fået styr på sikkerheden med adgangskontrol

Vejle Friskole havde mange udfordringer med bl.a. ind- og udlevering af nøgler, og de valgte derfor at udskifte deres mekaniske låsesystem med adgangskontrol. Før i tiden brugte skolen 5 timer om ugen på administration af nøgler. I dag bruger skolen kun 5 minutter om ugen på at administrere adgangskontrolsystemet.

Vejle Friskole har mange aktive forældre og elever, som hjælper til på skolen i fritiden og desuden deltager i aktiviteter på skolen. Derfor er det mere reglen end undtagelsen, at der er nogen på skolen uden for skoletiden – fx skiftes forældrene til at komme og gøre rent på skolen i weekenden.

Det skabte en del udfordringer med administration af nøgler. Forældrene skulle fx have flere nøgler, så de kunne komme ind forskellige steder på skolen. Derfor skete det ofte, at nøglen blev væk eller ikke blev afleveret til tiden. Henrik Kækel, der er Teknisk Serviceleder på Vejle Friskole fortæller bl.a. ”Det kørte rigtig dårligt, fordi vi havde store problemer med nøgler, der blev væk. Der var en masse arbejde med ind- og udlevering af nøgler. Det brugte vi utrolig lang tid på – ca. 5 timer of ugen.” 

Henrik blev tit ringet op i weekenden, fordi der var nogen, der manglede nøgler til at komme ind på skolen. Så blev han nød til at køre ind til skolen for at låse op.

Derfor besluttede skolen, at det var på tide at skifte til en nøglefri løsning.

Valget faldt på SMARTair adgangskontrol

Vejle Friskole valgte SMARTairTM adgangskontrol, som er blevet installeret på 82 døre og skabe på skolen. Nu har de ca. 250 lærere, elever og forældre på skolen deres egen nøglebrik, som giver dem adgang til de områder på skolen, som de har adgang til.  

SMARTair adgangskontrol er en brugervenlig og kabelfri løsning. En SMARTair enhed monteres på hver dør, og derefter kodes hver enhed, så den ved, hvilke nøglebrikker og kort, der kan åbne døren. Det er nemt at kode nye brikker ind i systemet, og deaktivere de gamle.

SMARTair har gjort hverdagen nemmere

I dag bruger Vejle Friskole kun ca. 5 min om ugen på at administrere adgangskontrolsystemet, og Henrik behøver ikke længere køre forbi i weekenden for at låse op på skolen. I stedet kan han låse op hjemmefra via en app på telefonen.

SMARTair systemet har derudover gjort at skolen nu har fået styr på sikkerheden, og altid har overblik hvem der er på skolens område – og om der er elever på skolen på tidspunkter, hvor de ikke har ret til at være der.

Hvis en nøglebrik bliver væk, så skal der ikke længere bruges mange ressourcer og omkostninger. Med SMARTair er det nemt og hurtigt at kode mistede nøglebrikker ud af systemet. Henrik fortæller: ”Så annullerer vi brikken og laver en ny. Bliver den fundet så nulstiller vi den bare, og ligger den til siden til der er en, der skal bruge en brik.” Det samme gør sig gældende, når elever der afslutter 9. klasse stopper på skolen, og nye elever kommer. Så er det nemt at kode de nye elever ind i systemet og deaktivere de gamle nøglebrikker.   

Med SMARTair er det desuden nemt for Vejle Friskole at udstede midlertidige nøglebrikker til fx håndværkere, og til personer der lejer deres lokaler.

Læs mere om SMARTair adgangskontrol

Læs hele historien om Vejle Friskole