Få samme nøgle til alle låse i dit hjem

Er du træt af at lede efter nøglen til redskabsrummet, når du skal ud og hente kartofler? Eller skal du have flere nøgler med ud til postkassen for at være sikker på, du har taget den rigtige med? Så er den gode nyhed, at du sagtens kan få samme nøgle til alle låse i dit hjem. Det gælder også til dit sommerhus, så du ikke skal have en anden nøgle med dertil.

Hvordan kan jeg bruge samme nøgle til alle låse?

For at du kan bruge samme nøgle til alle dine låse, kræver det, at dine låse tilhører samme serie. Ruko / ASSA ABLOY tilbyder i alt 5 forskellige mekaniske låseserier. Er alle dine låse eksempelvis fra Serie 600RB, Serie 1200 eller Garant Plus, så kan du få samme nøgle til alle dine låse.

Hvilke typer af låse indgår i de 5 serier fra Ruko/ ASSA ABLOY

Hver låseserie indeholder en helt almindelig låsecylinder til eksempelvis din hoveddør. Dertil kommer et greb med lås til terrasse- eller altandøren, en postkasselås, en kasselås til bagtrappen, en vindueslås og en hængelås til skuret.

Alle de nævnte typer af låse indeholder en låsecylinder. Cylinderen er den primære forskel mellem de 5 låseserier. Cylinderens opbygning, i form af de enkelte mekaniske dele og antallet af stifter, er dét, der afgør låsens sikkerhedsniveau. 

Se også: Er din lås stadig sikker? Tjek dine låses sikkerhedsniveau her

Overvejer du at udskifte alle dine låse til en nyere og sikrere model?

Overvejer du at opgradere din sikkerhed med en nyere og mere tidssvarende lås? Så er det det helt rette tidspunkt til at vælge en løsning, der giver dig en nemmere hverdag med samme nøgle til alle dine låse.

Hvis du er til gør-det-selv, tager du et smut ned i dit lokale byggemarked. Her finder du inden for hver låseserie et bredt udvalg af æsker. En æske kan for eksempel indeholde en låsecylinder, en postkasselås og en hængelås. Alle produkter i hver æske bruger præcis den samme nøgle, som følger med i æsken. Vælg den sampak-løsning, der passer til dit behov.

Er du ikke til gør-det-selv, ringer du til din lokale låsesmed. Er han ASSA ABLOY forhandler, har han de samme sampak-æsker, som du finder i byggemarkedet, og han kan komme og installere låsene hos dig.

Overvejer du blot at udskifte enkelte låse, så de bliver mage til dine øvrige låse?

Er du godt tilfreds med låsen på din hoveddør? Men ønsker du også at kunne bruge den samme nøgle til eksempelvis postkasselåsen eller terrassedøren?

Så afhænger det – du skal gøre - af, om låsene allerede tilhører samme låseserie eller ej.

Er låsen på din altandør allerede er fra samme serie som låsen på din hoveddør, så kan du få din lokale låsesmed eller dit lokale byggemarked til at omkode låsecylinderen for dig. På den måde kan du efterfølgende bruge samme nøgle til begge låse.

Hvis låsen på terrassedøren eller postkassen ikke er fra samme serie som låsen til hoveddøren, så skal du udskifte postkasselåsen eller låsecylinderen i terrassedørgrebet med én fra samme serie som låsen på hoveddøren.

For at kunne bruge hoveddørsnøglen til de nye låse, skal de nye låse kodes om. Forhør dig i dit lokale byggemarked. Ofte har de en medarbejder, der kan omkode cylindrene for dig. Det afhænger dog også af, hvilken låseserie du vælger. Alternativt vil din lokale autoriserede ASSA ABLOY låsesmed altid kunne udføre opgaven for dig.

En familie fortæller

Linda Mieritz fortæller sin historie


Familien Mieritz har sikret deres bolig med Garant Plus og fået samme nøgle til det hele


Hos familien Mieritz i Viby Sjælland var det tidligere Ruko-nøglen med det velkendte runde hoved, der blev brugt til at låse sig ind i villaen med.

En bekendt havde gjort Linda Mieritz opmærksom på, at denne type lås, med kun fem stifter, ikke længere blev anbefalet til yderdøre. Derfor var det en god idé at få skiftet husets låse.

Familien talte lidt om det. I løbet af samtalen kom det frem, at de egentlig alle var trætte af at skulle lede efter forskellige nøgler, når de skulle hente cyklen i skuret eller ud efter reklamer i postkassen.

Familien har en travl hverdag med mange fritidsaktiviteter, og de forskellige nøgler føltes som et besværligt element i deres dagligdag.

De besluttede derfor, at det var tid til at kigge efter en ny løsning.

”Vi ønskede at skifte den gamle femstiftslås ud med en mere moderne og sikker løsning. Samtidig drømte vi om, at alle kun skulle have én nøgle til samtlige låse. Med Garant Plus har vi fået begge ønsker opfyldt”, fortæller en glad Linda Mieritz.

Linda tog en snak med den lokale låsesmed. Ud fra familiens behov anbefalede låsesmeden at installere Garant Plus.

Garant Plus er en låseserie fra ASSA ABLOY. Det er den sikreste, mekaniske lås på markedet og giver samtidig mulighed for at få samme nøgle til alle låse på matriklen – herunder hoveddør, terrassedør, skur og postkasse.

Familien Mieritz har fået en enklere hverdag og oplever en højere grad af sikkerhed. Med de nye låse har de fået et sikkerhedskort. Kun med dette kort kan der laves nye nøgler og cylindre hos en autoriseret låsesmed.

”Det giver yderligere tryghed for os at vide, at det kun er os, der kan få lavet flere nøgler”, fremhæver Linda Mieritz.Husker du at vedligeholde dine låse?

Jo sikrere din lås er, jo mere kompleks er den også indeni. Jo mere kompleks, jo flere små dele er der indeni låsen, små dele som du jævnligt bør smøre. Læs her, hvordan du vedligeholder dine låse.Bliv endnu klogere på sikring af din bolig